15 листопада 2021 10:19

Сергій КОВАЛЬОВ: "Вірю в професіоналізм французьких футболістів"

У найближчий вівторок наша національна збірна зіграє, як зараз все говорити, матч року. Для того, щоб потрапити в плей-офф відбору ЧС-2022 збірній України потрібно обов'язково вигравати на виїзді у Боснії і Герцеговини, але і це ще не гарантує успіху, пише zbirna.com. В ідеалі нам потрібно, щоб і Франція виграла у Фінляндії, при нічиїй можливі варіанти, оскільки в хід підуть додаткові показники…


На тему розв'язки в групі D КОМАНДА1 поспілкувалася з колишніми футболістами збірної України. Взяв участь у цій рубриці і Сергій Ковальов.


- Збірна Фінляндії, вигравши у боснійців, викреслила їх з числа претендентів на потрапляння на чемпіонат світу. Хто тепер фаворит у боротьбі за друге місце в нашій групі?


-Незважаючи на те, що не все залежить від українців, все-таки, вважаю, що шанси на вихід в плей-офф у нас з фінами однакові. Вони вирівнюються тим, що у збірної Фінляндії суперник сильніший, ніж в українців, нехай Франція і не мотивована.


- Підопічні Маркку Канерви в змозі виграти у невмотивованих французів, з якими належить зіграти 16 листопада?


- Звичайно, такий шанс сильно мотивує фінів, однак така топ-збірна, як Франція не має права опускати планку. По підбору виконавців французи на голову, а то й на дві перевершують свого найближчого опонента.


- Збірній України тепер буде легше в Боснії, враховуючи турнірні розклади?


— Ні. Боснійці докладуть всіх зусиль, щоб вдома перемогти, тому нашій команди потрібно буде викластися не на 100, а на 200 відсотків.


- Поєдинок з болгарами показав, що Україна готова до свого матчу року?


- У матчі з болгарами Олександр Петраков грав за новою схемою, з чотирма захисниками. Незважаючи на переважну перевагу, матч дав багато їжі для роздумів тренерському штабу. Зустріч з боснійцями буде проходити в зовсім іншому ключі. Але приводу для оптимізму вистачає, синьо-жовтим під силу взяти максимум у вирішальному поєдинку відбору.


- Яким буде ваш прогноз на матч Боснія і Герцеговина - Україна?


- Зустріч, думаю, вийде нервовою, але перемога дістанеться гостям - 2:1.


- Природно, не можу не запитати про прогноз і на паралельний поєдинок нашої групи…


- У цій парі я теж поставлю на гостьову команду, і не тому що нам потрібна перемога Франції. Я вірю в професіоналізм підопічних Дідьє Дешама, А клас у французів, як я вже сказав, набагато вище.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК