14 листопада 2021 14:03

Остап МАРКЕВИЧ: "Розмови навколо трансферу в Росію не впливають на емоційний стан Мампассі"

Головний тренер "Маріуполя" Остап Маркевич в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів про інтерес російських клубів до захисника приазовців Марка Мампассі.


"Мампассі зараз знаходиться в розташуванні нашої команди і готується до гри з "Ворсклою". Можу сказати, що до кінця року він гравець маріупольської команди.


Не думаю, що галас навколо його можливого переходу в інший клуб психологічно впливає на цього футболіста. Незважаючи на свій вік, він адекватно ставиться до подій і впевнений, що ця тема додасть йому тільки впевненості, а не буде заважати професійному зростанню.


На мій погляд, Мампассі грає на найважливішій позиції на полі, тому відзначив би його сильні якості при виборі позиції, у нього є футбольний інтелект, володіє першим пасом. Фізично кондиції, враховуючи вік, звичайно, не на 100 відсотків, але фактурний захисник. Вважаю, що на другому поверсі він теж грає досить непогано.


Чи готовий грати в такому чемпіонаті, як російський? Я не вважаю, що РПЛ так вже сильніше УПЛ. Але якщо говорити про готовність грати в клубі більш високого рівня, то тут все залежить від самого Марка, його роботи, ставлення до справи і його професіоналізму. Всі ці моменти у нього присутні, тому він може вирости в гравця високого рівня.


Чи може Мампассі після оренди у нас поїхати на збори з "Шахтарем"? Не знаю, це не моє питання. Можу тільки сказати, що мені приємно працювати з цим футболістом і я радий його відношенню до футболу".