9 листопада 2021 16:36

"Футбольне середовище стало потворним". Турецький суддя, який помилково додав до матчу 9 хвилин замість 5-ти, завершив кар'єру

Турецький арбітр Халіс Озкахья публічно оголосив про завершення кар'єри після помилки в матчі «Газішехір» - «Касимпаша» (2:0). Він помилково додав 9 хвилин до основного часу замість 5 і змусив команди, які пішли у роздягальню після свистка, повернутися на поле.


«Ніхто не змушував мене продовжувати матч. Після того, як я пішов з поля, я зрозумів, що завершив зустріч завчасно. Насправді, я додав до основного часу 5 хвилин. Я міг би звинуватити у тому, що трапилося, четвертого арбітра, який допустив помилку і показав 9 хвилин, але це не у моїх правилах.


Якби матч не був дограний, то було б призначене перегравання. Я пояснив це командам, що потрібно дограти час, що залишився. Команди висловили підтримку та вийшли на поле. Після закінчення матчу вони мені сказали: «Всі люди помиляються».


Футбольне та спортивне середовище стали дуже потворними. Я втомився чути образи і лайки до, під час і після кожного матчу. Мені перестала подобатися професія судді, яку я починав з великою любов'ю. Я не хочу більше залишатися у цьому середовищі хаосу. У цьому середовищі немає суддівства. Систему потрібно змінити. Ось чому я вирішив піти», - цитує Озкахью Ensonhaber.