6 листопада 2021 10:29
2

Олег Саленко знає результат матчу "Динамо" - "Ворскла" та відверто висловився з приводу "Зорі"

Вчора матчем Олександрія - Металіст 1925 стартував 14-й тур у Прем'єр-лізі. Втім, головні події вік-енду розгортатимуться сьогодні і завтра, коли в боротьбу вступлять кращі клуби країни. Про це і не тільки кореспондент КОМАНДИ1 поспілкувався з колишнім нападником Динамо Олегом САЛЕНКОМ.


- Олеже, Динамо і Шахтарю не складе труднощів перебудуватися на чемпіонат після чергових поразок у Лізі чемпіонів?


- Не сумніваюся в цьому. За футбольними якостями українська Прем'єр-ліга зараз стоїть низько, а враховуючи підбір виконавців у наших грандів, вважаю, у них взагалі найближчим часом конкурентів не намічається, якщо вони самі не привезуть собі проблеми. Так, Ворскла зараз бореться за третє місце, проте Динамо переможе полтавців, не вдаючись до якихось нововведень у своїй тактиці.


- Це стосується і Шахтаря, який зіграє в Ковалівці?


- Так. Колос після відходу Руслана Костишина, як мені здається, втратив якусь іскру, родзинку. З претендента на єврокубки команда опустилася до зони вильоту. А у Шахтаря запасу гравців вистачає, щоб грати, коли хочеш і де хочеш. Незважаючи на не зовсім вдалий виступ в Лізі чемпіонів, гірники додають в якості гри, зіграності, тому проблем у них в найближчому турі бути не повинно.


- Зоря хоч і виступає в третьому за рангом європейському турнірі, виграла у болгарського ЦСКА і виграла п'ять останніх матчів у сезоні. У луганців є хороший шанс закріпитися на третьому місці в УПЛ.


- В якійсь мірі їх може влаштувати і поразка від Вереса (посміхається), якщо Ворскла і Дніпро-1 поступляться своїм конкурентам. А якщо серйозно, то попри всі кадрові проблеми, Зоря, на відміну від інших українських команд, демонструє хоч якийсь прогрес у Європі в плані набору очок. А що стосується вашого питання, то Віктор Скрипник поставив гру команді. Я не бачу проблем у тому, щоб, принаймні, до зимової перерви, враховуючи при цьому календар матчів, луганці застовпили за собою місце на п'єдесталі.


- Раз Ви Зорю ставите поки на третє місце, тоді хто її головний конкурент?


- Це покажуть перші весняні матчі, коли команди підсиляться. Дніпро-1 пристойно додав, Але, якби вибір потрібно було робити прямо зараз, то я б сказав, що бронзові медалі оскаржать Зоря і Ворскла.


- Що скажете про боротьбу за виживання?


- Ось як зараз стоять команди в турнірній таблиці з 12-го по 16 місце, так, приблизно, і буде йти боротьба до фінішу чемпіонату. Думаю, Львів, Інгулець, Минай, Чорноморець і Маріуполь - це головні претенденти на пониження в класі.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Экспертище.
прогноз по Динамо идиальный