5 листопада 2021 00:45

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна і Росія йдуть ніздря в ніздрю

Підійшов до кінця ще один єврокубковий тиждень. І знову він, якщо брати до уваги результати у таблиці коефіцієнтів УЄФА, вийшов не зовсім вдалим для України.


У Лізі чемпіонів "Динамо" поступилося "Барселоні", "Шахтар" - "Реалу", і тільки "Зоря" порадувала перемогою у Лізі конференцій над софійським ЦСКА, додавши у скарбничку нашої асоціації 2 очки (які перетворилися в 0.4 бала).


Але підібратися до Росії, яка йде 10-ю і яка є головним конкурентом України у боротьбі за пряму путівку у Лігу чемпіонів-2023/24, це не допомогло. "Спартак" і "Локомотив" оформили дві нічиї, що і додало нашому принциповому супернику ті ж самі 0.4 бала.


Водночас, Шотландія, що йде 9-ю, продовжує відриватися. На цьому тижні "Селтік" і "Рейнджерс" набрали три очки - перемога та нічия.


При цьому пригальмувала Сербія, яка переслідує Україну. "Партизан" зіграв унічию, а "Црвена Звезда" програла. Тому наша асоціація знову випереджає цю країну більше, ніж на 2 бали (на 2.025, якщо бути зовсім точним). Осічкою сербів скористалася Бельгія, яка наблизилася на відстань 1 очка.


Наразі таблиця коефіцієнтів УЄФА виглядає наступним чином: