2 листопада 2021 10:34

Леонід БУРЯК: "Ця "Барселона" по зубах "Динамо"

Очікуваннями від поєдинку киян з каталонцями в інтерв'ю zbirna.com поділився заслужений тренер України Леонід Буряк.


У вівторок, 2 листопада, київське Динамо в рамках 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів прийме на своєму полі Барселону. Для біло-синіх, що мають в активі один турнірний бал, цей матч стане ключовим, оскільки у каталонців — три очки, а у Бенфіки — чотири.


- Динамо потрібно перебудуватися на гру в Лізі чемпіонів, — зазначив Буряк. - Після більш простих матчів на внутрішній арені (зустрічі з Маріуполем, незважаючи на рахунок, складними для киян не назвеш) важко включатися в підготовку до поєдинку з таким суперником, як Барселона, у групі, яку з повним правом можна назвати групою смерті.


Однак у футболі немає нічого неможливого. Тому доведеться-таки перебудуватися на інші швидкості, тактику, техніку у виконанні опонентів. Багато чого буде залежати від психології.


- Після матчу 13-го туру чемпіонату України з Маріуполем у Мірчі Луческу були серйозні претензії до підопічних. Вони обгрунтовані?

- Тренера можна зрозуміти. Динамо і в кубковому поєдинку, і в матчі УПЛ провело різні за якістю тайми. Хоча в чемпіонаті проти маріупольців гра киян була більш збалансованою. Тренерський штаб біло-синіх знаходиться в пошуку атакуючого наконечника - то Шкурін виходить, то Гармаш, то Вербич... в інших лініях у Динамо, вважаю, порядок.


Безумовно, киянам не вистачає Миколенка, Бесєдіна, Бурди. Незважаючи на кадрові втрати, Луческу на минулому тижні зробив хорошу ротацію складу, багатьох побачив у справі і, без сумніву, зробить належні висновки.


- Після першої зустрічі з Динамо в поточній Лізі чемпіонів вал проблем в Барселоні тільки наростав. Яку Барселону ми побачимо у вівторок?

- Каталонська команда дуже змінилася після відходу Мессі. Хоча, пам'ятається, у Барселони були такі поєдинки, на які вона приїжджала без багатьох основних футболістів, але, тим не менш, своє брала.


Відомо, що Агуеро і Піке не зіграють проти Динамо. Щодо відсутності Агуеро, - думаю - не варто особливо радіти, адже він довго був у лазареті, зіграв мало, і на нього в Барселоні зараз ставку не роблять. А ось Піке - серйозна втрата каталонців. Подивимося, як тренер Барселони закриє цей пролом.


- Хто з динамівців зараз в повному порядку і, відповідно, зможе повести за собою команду в матчі з Барселоною?

- Шапаренко демонструє якісний футбол. Крім того, вся оборона Динамо грає добре. А в іншому - те, що для чемпіонату України нормально, в єврокубках - не дуже допомагає.


- Як зіграти з каталонцями, щоб здобути позитивний результат?

- Тренерські ідеї на полі виконують футболісти. Тому сказати по тактиці можна все, що хочеш, але це ще потрібно реалізувати. Доведеться відштовхуватися від того, що Динамо потрібна тільки перемога. Однак ні в якому разі не можна допустити шапкозакидательскіе настрою. У матчі з Барселоною в тактичному плані необхідно діяти гнучко, комбіновано. Можна і пресингувати, і Фаті з Депаєм закрити.

Повторюся, не закрите тільки питання по атаці біло-синіх. Слід пам'ятати: не б'єш по воротах суперника — не виграєш! Важко вгадати результат, але, вважаю, що ця Барселона по зубах Динамо. Я хотів би зараз заснути і прокинутися в середу вранці, дізнавшись, що кияни перемогли, але доведеться похвилюватися у вівторок, нічого не поробиш.

Богдан ЛЕОНЧУК