31 жовтня 2021 11:15

Іван ГЕЦКО: "Шанси "Динамо" оцінюю вищі, ніж "Шахтаря"

У бесіді з кореспондентом zbirna.com колишній нападник збірної України Іван ГЕЦКО поділився враженнями про вчорашні матчі наших представників у Лізі чемпіонів у Прем'єр-лізі, оцінивши шанси Динамо і Шахтаря у протистоянні з іспанськими грандами наступного тижня.


- Кияни та донеччани мають у своєму розпорядженні склади, які дозволяють їм впевнено виступати відразу на двох фронтах на внутрішній арені, — сказав Гецко. - Хоча, на мій погляд, у вчорашніх поєдинках наставникам Динамо і Шахтаря вже було не до експериментів і вони кинули в бій склади, максимально наближені до тих, що зіграють з Барселоною і Реалом відповідно. Хіба що хтось був відсутній через мікротравм.


- У вас були сумніви в тому, що Динамо і Шахтар переможуть?

— Ні. За рівнем підготовки та підбору виконавців динамівці та гірники перевершували своїх візаві. Вони без особливих зусиль записали в свій актив по три очки.

Динамівці повинні звинувачувати тільки самих себе, що в кінцівці поєдинку в Маріуполі змусили похвилюватися свого головного тренера Мірчу Луческу. Адже по ходу матчу вони особливо не напружуючись повинні були вигравати з перевагою в 4-5 м'ячів, але в компенсований час начудили, дозволивши господарям скоротити відставання в рахунку до мінімуму.


Що стосується гірників, то вони були більш розважливими і підсумковий рахунок у матчі з Десною чітко відобразив наскільки відчутно їх перевагу в майстерності.


- Що сподобалося в діях вітчизняних грандів?

- Швидкий перехід з оборони в атаку. Відчувається, що вони над цим багато працюють.


- Вразливі місця помітили?

- Турбує, що в лавах Динамо і Шахтаря немає кваліфікованих центральних нападників, які б створювали проблеми суперникам у Лізі чемпіонів. Також не сподобалося, як кияни грали з Маріуполем в кубковому поєдинку і вчора в кінцівці матчів. Переконаний, що їм дісталося на горіхи від Мірчі Луческу. Так безладно діяти - це, перш за все, неповага до себе.


Далеко не безгрішні в захисті і гірники. Згадайте, які позиційні помилки вони допускали, коли чернігівці порівнювали рахунок. Добре, що футболісти Десни рідко грали в одне-два торкання, з використанням флангів, інакше Шахтарю довелося б нелегко.


- Повернення в стрій захисника Миколи Матвієнка, це посилення для Шахтаря?

- Якщо згадати, як за його відсутності гірники захищалися в недавньому матчі з Реалом, то так. Втім, роботи там у Роберто Де Дзербі ще непочатий край.


- На що наші команди можуть розраховувати наступного тижня в поєдинках з Барселоною і Реалом?

- Сподіваюся, що кияни та донеччани усвідомлюють, що саме ці поєдинки будуть визначальними. У разі невдачі про єврокубкову весну можна буде забути.

Шанси Динамо я оцінюю вище. Все ж, Барселона зараз переживає кризу, до того ж, каталонці залишилася без головного тренера, який в міжсезоння підбирав виконавців під свій стиль. Якщо кияни досягнуть успіху у відборі, зіграють компактно біля свого штрафного майданчика, а ще й першими заб'ють, то все повинно вийти.


Більш складне завдання у гірників. Дуже багато залежатиме від того, чи зуміють вони видертися з психологічної ями після розгрому від Реала в Києві. І хоча мадридці-фаворити, але і їх захист не здається непрохідним. Тому Шахтарю потрібно спробувати довести це. Хочу побажати киянам і донеччанам максимальної концентрації. Вчора її командам не вистачало.


Василь МИХАЙЛОВ