29 жовтня 2021 10:15

Сергій НАГОРНЯК: "Зустрічі "Динамо" - "Шахтар" чекаю до фіналу"

Підбити підсумки матчів 1/8 фіналу Кубка України zbirna.com попросила колишнього півзахисника Дніпра та збірної України Сергія НАГІРНЯКА


— Сергію Миколайовичу, який матч цієї стадії вам найбільше сподобався за сюжетом?

— Я не став би вирізняти якийсь поєдинок, оскільки мені було все цікаво. Олександрія, по суті, другим складом обіграла Металіст 1925, Альянс ледь не пройшов Львів, Зоря лише у додатковий час змогла виграти у Руху, та й першоліговий Металіст в інтригуючій боротьбі пройшов Колос.


— Команда Олександра Кучера знову зняла скальп із представника Прем'єр-ліги. Металіст за рівнем гри можна вважати командою найвищого дивізіону?

— Харків'янам ще зарано співати дифірамби. Деякі ігри можна виграти на емоціях. Але нещодавно Металіст програв одному з аутсайдерів першої ліги. Так, Олександр Кучер має багато хороших виконавців, але в будь-якому випадку для елітного дивізіону вони напевно ще зміцнюватимуться. Хоча, гадаю, ні в кого не викликає сумнівів, що Металіст наступного сезону виступатиме у Прем'єр-лізі.


— Кубковий турнір втрачає свою особливість, коли зі змагань вилітають представники нижчих дивізіонів?

— Якоюсь мірою, так. Завжди хочеться, щоби було місце подвигу. Я, звичайно, сумніваюся, що в 1/8 ЛНЗ пройде Дніпро-1, але поки що інтрига живе. Наразі маємо двох представників нижчих дивізіонів. Цілком можливо, що вже наступного раунду Металісту може потрапити Динамо чи Шахтар, це буде сильною вивіскою для чвертьфіналу Кубка України.


— Динамо та Шахтар у 1/8 фіналу не помітили своїх суперників?

— За великим рахунком, так. Молоді важко змагатися з такими сильними за підбором виконавців командами. Можна сказати, що Динамо грало із фарм-клубом Шахтаря, а Шахтар із фарм-клубом Динамо. Так, у другому таймі Маріуполь намагався створити інтригу, але клас суперників був непорівнянний.


— У Кубку України Динамо та Шахтар залишаються беззастережними фаворитами чи у цьому турнірі інші правила?

— Я не проти, щоб у цьому турнірі було якнайбільше несподіваних результатів, тому протистояння Динамо — Шахтар чекаю до фіналу.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ