28 жовтня 2021 10:39

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Після заміни Ярмоленка Зінченку стало легше"

Вчора відразу 15 футболістів збірної України взяли участь у матчах за свої клуби. А найцікавішим, напевно, було протистояння Вест Хема і Манчестер Сіті в Кубку англійської ліги, адже в стартових складах молотобійців і городян на поле вийшли Андрій Ярмоленко і Олександр Зінченко відповідно, пише zbirna.com.


- Дійсно, не так часто побачиш очне протистояння українців у кращих клубах Європи, - сказав колишній півзахисник збірної України Сергій Ковалець. - Це, свого роду реклама нашої країни, нашої збірної. На полі Зінченко і Ярмоленко перетиналися не раз. Було цікаво бачити їх боротьбу. Пам'ятається тільки завдяки самовідданості Зінченко Ярмоленко не зміг вразити ворота Ман Сіті. А з заміною Андрія Олександру стало легше, він почав частіше підключатися до атак своєї команди, теж міг забити після дальнього удару, але Вест Хем врятував воротар. А взагалі матч вийшов інтенсивним, класним з точки зору вболівальника, навіть, незважаючи на рахунок 0:0. Нічия була справедливим підсумком, а в серії пенальті психологія виявилася кращою на боці лондонців.

- Якщо Ярмоленко час від часу потрапляє до складу своєї команди, то Зінченко провів тільки свій перший матч після травми, яку отримав ще в середині вересня. Чи встигне Олександр набрати потрібні кондиції до поєдинків збірної?

- Ми побачили, що Саня здорово, холоднокровно діяв у минулій грі, немов і не було простою. До початку збору національної команди Манчестер Сіті зіграє ще три поєдинки, тому є шанс, що Хосеп Гвардіола дасть Зінченку час на полі. Я впевнений, що гравець буде готовий до матчу проти Боснії і Герцеговини.

- Малиновський знову в обоймі збірної. Вболівальники можуть зітхнути спокійно?

- Знову ж таки, я вже говорив, що не виклик Руслана на жовтневий збір було обумовлено рішенням наставника. Критикувати завжди легше, але пора закрити цю тему. Малиновський у збірній, нас чекає фінал, тому з надією чекаємо 16 листопада.

- Вчора Динамо і Шахтар, у складах яких виходило вісім збірок, вийшли до чвертьфіналу Кубка України. Все для них пройшло без шуму і пилу?

- В принципі, так. Кияни повністю домінували в першому таймі матчу з Маріуполем. Після перерви підопічні Мірчі Луческу розслабилися, за що отримувати від наставника по повній. Але знову-таки, закономірність перемоги біло-синіх не обговорюється. Шахтар навпаки в поєдинку з Чорноморцем додав лише в другому таймі після замін. Додо, а особливо Ісмаїлі добре почали розкривати фланги і одесити просто перестали встигати за опонентом.

- На вирішальний матч відбіркового турніру ЧС-2022 викликані всі кращі?

- Думаю, так. Попереду ще два тури, матчі наших команд у єврокубках. Так що у тренерського штабу збірної є можливість для коригування складу, якщо така взагалі знадобиться. Так, можна багато говорити про організацію, схему гри національної команди, але знову ж таки, за все відповідає головний тренер.

- Чи допускаєте ви варіант того, що збірна Фінляндії може виграти два матчі, що залишилися і залишити нас без матчів плей-офф?

- Ми не повинні дивитися на фінів, у збірної України є своя гра проти Боснії і Герцеговини, в якій необхідно перемогти. Перед цією зустріччю буде ще товариський матч з болгарами, де можна змоделювати якісь ігрові варіанти.

- Які ваші очікування від поєдинку з боснійцями?

- Наша команда в нинішньому році пройшла непоганий шлях у фінальній частині чемпіонату Європи, заробивши колосальний досвід. Більшість футболістів національної команди виступають у груповому раунді Ліги чемпіонів. Вірю, у тренерського штабу синьо-жовтих буде план дій, який допоможе вдало зіграти у вирішальному поєдинку відбору. Збірна України буде готова до протистояння з Боснією і Герцеговиною.

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК