26 жовтня 2021 13:37

Бартон порівняв з Голокстом ситуацію у своєму клубі 4-го дивізіону

Головний тренер "Брістоль Роверс" Джоуї Бартон порівняв ситуацію у своїй команді з Голокостом, проте він не буде покараний, оскільки не порушив правил Футбольної асоціації Англії.


Клуб 4-го англійського дивізіону вдома поступився "Ньюпорту" (1:3), і Бартон сказав: "Я говорив хлопцям на тижні, що наша команда – як гра в"музичні стільці". Тільки варто комусь поправитися і повернутися в стрій, як тут же слід дискваліфікація або травма. Тільки хтось бере участь у матчі, добре проявляє себе, а потім настає Голокст, кошмар, абсолютна катастрофа».


39-річного екс-хавбека збірної Англії піддали критиці за подібні порівняння. Його заяву засудили піклувальник музею Голокосту і місцевий політик. Однак Джоуї відмовився вибачаться за свої слова. "Брістоль Роверс" теж не зробив жодної заяви.


Нагадаємо, що Голокост – переслідування і масове знищення євреїв, що жили в Німеччині, на території її союзників і на окупованих ними територіях під час Другої світової війни. Є одним з найвідоміших прикладів геноциду в XX столітті.