25 жовтня 2021 23:21

Олександр ГОЛОВКО: "У Криму 90-х бувало, люди, з якими сидиш, їдеш через тиждень їх ховати"

Колишній гравець збірної України Олександр Головко розповів про 1990-ті в Криму.


- Правда, що "Таврію" в 90-х бандити кришували?

- Кожен розповість історію по-своєму. Тому що знань у нього якраз на історію. Моя історія романтична.

Був один напрямок черевиків, другий - сейлем (злочинні угруповання в 1990-2000 роках в Криму, "Таврія" була з черевиками – прим.). Угруповання між собою зав'язані, як і політика, через футбол. Тому що там емоції, вони всі там дружать.

Були моменти, коли ввечері йдеш в ресторан витрачати зароблені гроші. Десь потанцював, десь комусь нагрубив. Вранці ти вже сидиш на стадіоні, люди в законі тебе вже кошмарять, що ти когось зачепив в ресторані, не можна було так чинити.

Увечері потім ти з ними залагоджуєш якісь конфлікти аж до того, що ти йдеш в певний ресторан. Тоді це був "Океан" в Сімферополі. Чергова сходка, забігають якісь люди, стрілянина. Тобі страшно, в той же час потім ту історію розповідаєш.

- Ви були в ресторані і потрапляли під перестрілки?

- Так, ці речі були. Багато моментів були, коли люди, з якими сидиш, їдеш через тиждень їх ховати. Такий час був. Я про нього розповідаю зі своєї точки зору, це не викликало страху.

- Ви кайфували від тих знайомств?

- Звичайно, це було круто. Думаю, в будь - який час в цьому віці це так працює. Коли і страшно, і в той же час цікаво, – сказав Головко.