23 жовтня 2021 12:19

"Ахметов такого не зробив...". Артем Бесєдін - про те, чому перейшов в "Динамо", а не в "Шахтар"

Форвард "Динамо" і збірної України Артем Бесєдін в ефірі Sportarena TV розповів, як свого часу міг опинитися в "Шахтарі".


- Ти колись говорив, що у тебе була пропозиція від "Шахтаря".

- Я тоді ще був у харківському інтернаті. Ми грали на рівні академія і весь час приїжджали люди з "Шахтаря", які говорили: "Приходьте до нас".


У той час більшу частину моїх справ вирішував батько, а я був молодим пацаном. Що я міг зрозуміти? Батько ніби щось знав і весь час говорив їм "ні".


- Чому все ж таки "Динамо" обрали?

- Напевно, "Динамо" мені в душі все ж ближче. У тому віці було так. І у мене було розуміння, що "Шахтар" - це добре і класно, але трохи щось не так.


Навіть, наприклад, ставлення, коли мене звали в "Шахтар" і "Динамо". Людина вибирає ставлення. Так, від гірників до Харкова приїжджав якийсь представник, дзвонив і мені, і татові, але не було ніякої конкретики.


А коли безпосередньо подзвонив Ігор Михайлович Суркіс і сказав, що вони мене хочуть бачити... Ахметов мені так не дзвонив. Це підкуповує і хочеться йти і грати.


- Це розтопило лід у твоєму серці?

- Я тоді розумів, що я для цього всього і грав весь час, щоб зараз було так приємно. Я переїхав і навіть не замислювався.