23 жовтня 2021 11:48

Артем БЕСЄДІН: "Якщо кажуть, що я - "дерев'яний", значить - "дерев'яний". Але я виходжу на поле і роблю те, що вмію"

Форвард "Динамо" і збірної України Артем Бесєдін в ефірі Sportarena TV розповів, як ставиться до критики на свою адресу.


- Тебе багато вболівальників критикують, що ти – "дерев'яний", і зовсім не нападник. Але якщо все проаналізувати, то ти часто допомагаєш півзахисникам у відборі м'яча, пресингуєш, відкриваєшся в зонах і граєш на команду.

- Це чорнова робота, яку важко побачити. У мене є певний стиль гри. Якщо кажуть, що я – "дерев'яний", значить – "дерев'яний". Але я виходжу на поле і роблю те, що вмію. А вмію я бігати, багато працювати і допомагати команді як в обороні, так і в атаці.


Намагаюся в кожному матчі забити м'яч. Я розумію, що гра в нападі - це моє завдання. Я виходжу і це роблю. Зараз ось дивлюся матчі ПСЖ, де у Мбаппе по п'ять-шість моментів за гру, а він забиває один-два рази за гру. Але там є момент, а у нас ситуація інша.


Від того, що хтось там щось говорить, Я свої принципи міняти не стану. Завжди буду робити те, що я робив.


- А як ти особисто вважаєш, чого тобі не вистачає?

- (сміється) ми зараз тут до вечора сидіти будемо, Якщо я стану перераховувати!


- Буває, що ти можеш забити з 25-ти метрів, а буває, що не замкнути простріл в пари метрів, як з "Лугано"…

- Ось вчора ПСЖ грав, вони пенальті пробивали, і Мбаппе його не реалізував. Як ти думаєш, людина, яка коштує 200 млн, повинна забивати пенальті?


- Бажано…

- Ось тобі і відповідь на питання. Ми всі - люди, і всі хвилюємося, переживаємо. Навіть ті футболісти, які коштують космічних грошей. Той же Мбаппе поставив м'яч на одинадцятиметрову позначку, але було видно, що пацан переживає, хоча в його віці вже є певний досвід в таких матчах. А перед цим бив Мессі. І була ж різниця, так?


Вважаю, що все це потрібно просто проходити і робити правильні висновки. А забивають або не забивають все. Це така справа.