22 жовтня 2021 17:35

Артета про цькування тренерів і Брюса: "Люди вже сумніваються, чи хочуть вони працювати так"

Головний тренер "Арсеналу" Мікель Артета розповів про те, як цькування впливає на тренерів.


Екс-тренер "Ньюкасла" Стів Брюс після звільнення з клубу розповів, як його і його сім'ю труїли протягом двох років. Артета у зв'язку з цим заявив, що деякі тренери сказали йому, що двічі подумають, перш ніж зайняти нову посаду.

"Так, багато людей думають саме так. Я багато чув про це, у мене повно друзів, які відвідують тренерські курси, і вони сумніваються, чи хочуть вони зайняти гаряче місце, або їм краще бути асистентом або кимось ще.

Для мене це не перешкода-боязнь того, як до вас будуть ставитися. Я думаю, що задоволення від роботи настільки велике, що це не повинно вас зупиняти.

Але важливо, щоб ми трохи подбали про те, що нас оточує, потрібно розставили все на свої місця. Якщо цього не зробити, я не думаю, що стане краще. Я думаю, що буде гірше, якщо ми нічого не будемо робити з цим.


Навіть ті, хто вже працював, досвідчені тренери, думають про те, щоб більше цього не робити. Не можна втрачати орієнтири, пристрасть і любов – ті причини, за якими ви в першу чергу прийняли рішення працювати тренером.

Якщо на вас впливає абсолютно кожна думка в цьому світі, де так легко можна прочитати про себе що завгодно, ви не будете відчувати радість від того, що робите.

Мені стало дуже сумно, коли я прочитав заяву Стіва. По-перше, тому що я знаю його особисто, а по-друге, через те, що він повідомив.


Мова про людину, яка була в грі більше 40 років як гравець і тренер. Він провів більше 1000 ігор, і він говорить вам, маючи такий досвідом, такі знання, що він стикається з подібними ситуаціями, з такою цькуванням.


Ми повинні задуматися. Ми не можемо приймати як належне певні речі", – сказав Артета.