22 жовтня 2021 10:15

Олексій ПОЛЯНСЬКИЙ: "Приспали пильність болгар, а потім вистрілили"

Підбити підсумок поєдинку Ліги конференцій ЦСКА - Зоря (0:1) Команда1 попросила колишнього півзахисника луганців Олексія Полянського.


- Олексію, про що подумалося після першого тайму, в якому Зоря була не схожа на себе?


- Якщо чесно, то я був упевнений, що рано чи пізно у луганців буде свій момент забити. На мій погляд, це була тренерська гра.


- Це була задумка Віктора Скрипника, віддати ініціативу супернику в першому таймі?


- Думаю, так. Проаналізувавши гру з Шахтарем, була обрана правильна тактика, оскільки важко вибиратися з такої ями. В даному випадку Зоря дала загратися ЦСКА. Можна сказати, луганці приспали пильність болгар, а потім вистрілили. Гол Аллахьяра вийшов на диво. У першій 45-хвилинці команда витримала, а після перерви гості показали супротивнику, на що вони здатні в атаці. Причому, передумов для гольових моментів було достатньо і крім забитого м'яча.


- Може, така тактика була обрана через те, що у наставника був обмежений кадровий потенціал?


- Все можливо. Але я не візьмуся стверджувати, оскільки не знаю всю ситуацію всередині клубу. Скрипник відштовхувався від того, хто був під рукою. І якщо зароблено три очки, значить, наставник виявився правий.


- Ця перемога Зорі на характері?


- Звичайно. Команда порадувала українських уболівальників. Нарешті, здобута перша перемога вітчизняних клубів в нинішньому сезоні в основній сітці єврокубків. Зорі цей виграш був дуже потрібен в психологічному плані. Я радий за них, вітаю команду з цим успіхом.


- Хто, на ваш погляд, найкращий гравець матчу?


- Головний тренер Зорі.


- Після цієї перемоги Зоря повертається в гру. Але без перемоги над ЦСКА в Запоріжжі виграш у Софії знеціниться.


- Цілком правильно. Для підготовки до поєдинку час є. Вірю, що на своєму полі луганці доведуть, що перемога на виїзді не була випадковістю. А що стосується перспектив в групі, то, звичайно, виграш Буде-Глімта у Роми став повною несподіванкою, навіть, незважаючи на те, що італійці виступали, м'яко кажучи, не оптимальним складом. Але нічого, потрібно продовжувати боротися навіть з Ромою. У футболі зараз трапляється багато несподіваних результатів. Головне, щоб у самих футболістів було величезне бажання перемогти…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото -