21 жовтня 2021 11:14

Олександр ПРИЗЕТКО: "Цю "Барселону" можна було покарати..."

Підвести підсумок матчу групового раунду Ліги чемпіонів Барселона-Динамо (1:0) zbirna.com попросила колишнього нападника біло-синіх Олександра ПРИЗЕТКО.


- Олександре, Динамо гідно зіграло в Барселоні?

- Загалом-то, так, але ми повинні розуміти, що сьогодні це не та Барселона, яку ми звикли бачити. При цьому мене чомусь не покидає відчуття, що кияни діяли з побоюванням, була якась боязнь перед самою назвою - Барселона. На мій погляд, будь Динамо сміливіше, можна було б виступити і краще.


- Передумов для ударів у Динамо, в принципі, вистачало, але в активі виявилося всього три постріли, і ті були заблоковані…

- Мені важко сказати, з чим це пов'язано, може, хотіли розіграти до вірного, а, можливо, футболісти елементарно боялися брати ініціативу на себе. Не було впевненості, з якою Динамо діє в чемпіонаті.


- Можна сказати, що Барселона виграла на класі?

- Саме по цій грі так сказати можна. Хоча знову ж таки, я не побачив у каталонців великого запасу, як було раніше, навіть за створеними гольовими моментами. За кваліфікацією футболістів нинішня Барселони поступається тій, яка була два-три роки тому.


- Чому під завісу зустрічі Динамо не ризикувало?

- Чесно кажучи, я теж чекав нехай не навалу, але як кажуть, верхнього пресингу. Програвати 0:1 або 0:2 — особливої різниці немає. Можна було спробувати піти ва-банк. Чому я так думаю? Тому що по грі було видно, що цю Барселону можна було покарати. Шкода, що вийшло так, як вийшло.


- Якщо в Іспанії Динамо влаштовувала нічия, то в Києві потрібно перемагати. Це реально?

- В принципі, реально. Але вдома Динамо буде набагато складніше, ніж в Іспанії. Сьогодні всі розуміли, що кияни гратимуть строго від оборони, сподіваючись на якісь контратаки, вільні зони, на стандарти. А в Києві господарів влаштовує тільки перемога. Не думаю, що підопічні Мірчі Луческу діятимуть першим номером, але відкриватися доведеться більше, плюс свої трибуни. І в цьому вся небезпека. Тактично динамівцям буде складніше.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК