17 жовтня 2021 10:19

Володимир МИКИТИН: "Виступ збірної в жовтні оцінюю на трійку"

У двох жовтневих матчах відбіркового турніру ЧС-2022 збірна України набрала чотири очки, що є не зовсім тим, на що ми розраховували. Тепер доля другого місця, яке дає шанс на продовження боротьби за потрапляння на чемпіонат світу не повною мірою залежить від синьо-жовтих, пише zbirna.com.


КОМАНДА1 опитала колишніх футболістів збірної України на предмет поєдинків підопічних Олександра Петракова проти фінів і боснійців, а також спробувала зазирнути в найближче майбутнє. Взяв участь у цій рубриці і колишній захисник національної команди Володимир МИКИТИН.


- За п'ятибальною системою, як ви оціните виступ збірної України в жовтневих матчах?

- На трійку. Максимальний результат досягнутий не був, що значно знизило наші шанси на завоювання другого місця в групі.


- Що вам не сподобалося в діях команди Олександра Петракова?

- Реалізація гольових моментів. Використовуй ми хоч половину з того, що було в тому ж матчі з боснійцями за рахунку 1:0, питання про переможця поєдинку було б знято достроково.


- Чи були тренерські прорахунки в грі з Боснією і Герцеговиною?

- На жаль, без них не обійшлося. Зокрема, ті футболісти, які вийшли на заміну, не посилили гру. Може, саме через це і не вдалося здобути максимальний результат.


- Хто, на ваш погляд, був найкращим у складі синьо-жовтих у матчах з Фінляндією та Боснією і Герцеговиною?

- Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Роман Яремчук.


- Збірна України посяде друге місце в групі?

- Головне, що шанси ще є. І хоча тепер не все залежить від наших хлопців, я вважаю, що їм під силу обіграти в заключному матчі боснійців. Тільки під час підготовки до цієї битви Олександру Петракову потрібно буде серйозно попрацювати з підопічними над поліпшенням реалізації гольових моментів і надійністю захисту. І тоді все повинно вийти.


Василь МИХАЙЛОВ