9 жовтня 2021 15:05
2

Тюрам про боротьбу з расизмом: "Білі гравці можуть багато чого зробити для цього. Якщо нічого не робиш, значить, приймаєш це"

Колишній захисник "Ювентуса" і "Барселони" Ліліан Тюрам висловився про проблему расизму, закликавши білих гравців активніше говорити про неї.


"Білі гравці та тренери можуть багато чого зробити для цього. Якщо ви нічого не робите, це означає, що ви приймаєте такий стан речей.

Гравці повинні сказати: "Так, в Італії є расизм". І говорити про це потрібно, якщо любите Італію і хочете щось змінити. Якщо є проблема, треба допомагати. Це не означає, що я повинен спочатку запитати, звідки ти і якого кольору у тебе шкіра.

Коли Кулібалі кричать, що він мавпа, це жорстоко, тому що так атакують не тільки його, але і безліч людей. Людина повинна допомагати іншій людині, щоб у нього були такі ж права.

Щоб позбутися расизму, потрібно думати не як француз, італієць, чорний, білий, сенегалець, а як людина.

Расизм - це пастка, політична ідеологія, яка існує тому, що є люди, які від цього отримують вигоду. Расизм - це зарозумілість, це думка, що ти завжди правий, це небажання слухати інших.

Потрібно позбутися від цієї зарозумілості, щоб стати людиною. Щоб здолати расизм, необхідно зруйнувати забобони, які з'являються, коли ростеш", – заявив француз на спортивному фестивалі в Тренто.
к любой проблеме нужно подходить правильно. нет негров - нет расизма
Коли Тюрам дозволяє собі називати людей білими, то також проявляє расизм. Расизм теношкірих людей до білих також має місце. Але темношкірі дуже не люблять про це розповідати і визнавати.