9 жовтня 2021 11:05

Мирон МАРКЕВИЧ: "У Гельсінкі переможе той, хто буде готовий стрибнути вище голови"

У Гельсінкі 9 жовтня відбудеться відбірковий матч чемпіонату світу-2022 між збірними Фінляндії та України.


Екс-голова Комітету збірних УАФ, заслужений тренер України Мирон Маркевич в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів, завдяки яким якостям наші хлопці можуть взяти гору над фінами.


"Я не можу стверджувати, що відсутність ключових півзахисників - Олександра Зінченка і Руслана Малиновського матиме катастрофічні наслідки для збірної України в поєдинку з фінами. Згоден, це серйозні втрати, але у нас вистачає кваліфікованих виконавців у середній зоні: Микола Шапаренко, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Віктор Циганков і їх буде кому замінити. Я все ж, зупинив би свій вибір на тактичній схемі: 1-4-1-4-1.


При всій повазі до збірної Фінляндії, яка з кожним матчем додає, на мій погляд, рівень підготовки наших хлопців, все ж, трошки вище. Ось чому, в першу чергу, дуже багато буде залежати від того, хто буде краще мотивований, хто буде прагнути стрибнути вище голови. Я дуже сподіваюся, що виконуючий обов'язки головного тренера збірної України Олександр Петраков хороший психолог і знайде потрібні слова, щоб достукатися до підопічних. Що стосується результату матчу в Гельсінкі, то, впевнений, що наші хлопці, як мінімум не програють, хоча дуже хочеться, щоб вони повернулися додому з перемогою".


Матч Фінляндія - Україна пройде на "Олімпійському стадіоні" в Гельсінкі і почнеться о 19:00.