3 жовтня 2021 11:36

Андрій ВОРОБЕЙ: "Шахтар", не скажу, що впевнено, але повинен виграти"

Екс-форвард збірної України і "Шахтаря" Андрій Воробей зробив прогноз на матч 10-го туру УПЛ "Динамо" – "Шахтар".


"Цей матч буде, напевно, продовженням поєдинку за Суперкубок України. У майбутньому класико я віддаю перевагу "Шахтарю". І я так вважаю не тому, що "Шахтар" - моя рідна команда. На даний момент і моральна складова краще у гірників. Зараз вони набрали хід, відчули смак перемоги, смак цієї гри, якої від "Шахтаря" вимагають.


Це показали ігри з "Динамо" (3:0) і з "Інтером" (0:0). Також варто відзначити, що у "Шахтаря" було більше часу на відновлення після матчу Ліги чемпіонів. Гірники грали у вівторок, а динамівці – в середу. Це важливо.


Тому, думаю "Динамо" буде складніше. Кияни програли в матчі за Суперкубок, потім з великим рахунком, прикро програли в Мюнхені "Баварії" з рахунком 0:5. Також переліт у динамівців був на відміну від "Шахтаря". Ще "Динамо" і "Шахтар" зараз грають на одному стадіоні. Номінально кияни грають вдома і, звичайно, на "Олімпійському" буде підтримка "Динамо". Але в принципі дві команди грають на одному стадіоні, тому не можна сказати, що для когось цей матч буде домашній, а для когось виїзний. Поле для всіх буде знайоме. Я віддаю перевагу "Шахтарю" в цьому матчі. Мені здається, у гірників і клас футболістів вище, а також ті фактори, які я перерахував, дадуть про себе знати.


"Шахтар", не скажу, що впевнено, але повинен виграти. Я думаю, рахунок буде або 1:0, або 2:1 на користь гірників", - сказав Воробей.