3 жовтня 2021 10:55

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "У матчі "Динамо" - "Шахтар" повторення сценарію гри за Суперкубок не буде"

Сьогодні на НСК Олімпійський відбудеться центральний матч не тільки 10-го туру, а й усього першого кола, в якому Динамо зіграє з Шахтарем. На цю тему Команда1 поспілкувалася із заслуженим тренером України В'ячеславом Грозним.


- В'ячеславе Вікторовичу, чого ви чекаєте від цього українського класико?


- Про цей поєдинок неможливо говорити у відриві від матчів цих команд в єврокубках. Після нічиєї в Лізі чемпіонів з Інтером Шахтар до цього протистояння підходить на позитивній хвилі, а Динамо після розгрому від Баварії — на негативних емоціях. Тим не менш, для киян, точніше для їхнього наставника, дуже важливо швидко внести корективи.


Кожен буде будувати гру по-своєму. Динамівці не намагатимуться за будь-яку ціну контролювати м'яч, а от збити гру Шахтаря, так. Вважаю, що підопічні Мірчі Луческу не дадуть гірникам того, що давав інтер. Для того, щоб команді Роберто Де Дзербі було некомфортно, потрібно позбавити її м'яча. А для цього необхідно бути готовим функціонально. Динамо в цьому плані виглядає непогано, команда добре переміщається по полю. Я б на місці Мірчі Луческу пресингував. Навіть перейшов би на персональний пресинг, що часто робить Джан П'єро Гасперіні в Аталанті. Я не дав би футболістам Шахтаря спокійно отримувати м'яч. Це дуже важливий момент.


Не потрібно забувати, що у донеччан травмувався Траоре. Тепер нападником у них буде легкий гравець, який чудово працює з м'ячем. Шахтар зі свого боку буде пробувати контролювати м'яч і відрізати пресингуючу групу. Тим не менш, я припускаю, що в цьому матчі буде багато боротьби.


- Видовищного футболу ми не побачимо? Чекаємо шахову партію?


— Цілком правильно. Луческу - досвідчений, розумний тренер. Повторення сценарію матчу за Суперкубок не буде. У той же час, якщо Роберто Де Дзербі хоче рости і прогресувати, він повинен розуміти, що Динамо буде грати зовсім по-іншому. Італійський фахівець повинен думати про іншу протиотруту. Динамівці чудово накривають, і у них футболісти краще грають головою під час стандартів. Кондиції у киян кращі, але у футболістів Шахтаря вища технічна складова.


Припустимо, що в цьому поєдинку не буде багато моментів, а результату доб'ється той, хто краще розпорядиться своїми шансами і допустить менше помилок в обороні.


- Нічия буде на руку Динамо?


— Так. Але, впевнений, що кияни не будуть про це думати, оскільки перемога для них відкриває великі можливості. Шість очок це вже солідний відрив. До того ж динамівці у разі перемоги знімуть весь негатив після поразок у Суперкубку і в Лізі чемпіонів. Вболівальники Динамо підбадьоряться. Звичайно, це розуміють в таборі Шахтаря, для якого ніякий інший результат, крім перемоги, не сприймається. Втім, враховуючи нинішню турнірну ситуацію, і нічия для Динамо не найгірший варіант. Шахтар зараз агресивний, творчий, проти нього будь-якій команді складно грати, це вже показали матчі на європейській арені…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК