30 вересня 2021 13:05

Клаттенбург - про причини відходу з АПЛ: "Саудівська Аравія вийшла на мене з пропозицією працювати за купу грошей"

Англійський футбольний арбітр Марк Клаттенбург завершив свою роботу в англійській Прем'єр-лізі ще в 2017 році, проте з тих пір все одно залишається одним з найбільш популярних представників Футбольної Феміди, періодично консультуючи провідних різних ток-шоу на телебаченні по тонкощам своєї неосновної професії.


Однак, завершення ним роботи на матчах АПЛ у віці 42 років викликало досить багато питань у футбольної громадськості, в результаті чого англієць вирішив розповісти про причини свого відходу з суддівського комітету Ліги.

"Я повністю втратив мотивацію працювати після стількох проведених фіналів різних турнірів, але при цьому ніколи б вже не зміг отримати можливість провести фінал чемпіонату світу.

Люди часто запитували мене: "Чому тобі не можуть його довірити?". Я завжди їм відповідав, що останні два останніх фінали чемпіонату світу провели рефері з Європи, тому ніхто не дасть провести подібний матч їм тричі поспіль.

Крім того, якби мені довірили провести фінал мундіалю, це зробило б мене найбільш успішним рефері всіх часів, так як ніхто з арбітрів не мав би стільки фіналів великих турнірів, як у мене. Абсолютно ніяких шансів.

Плюс, Саудівська Аравія вийшла на мене з пропозицією працювати за купу грошей тому я відразу відповів їм: "Так!". Я хотів захистити свою сім'ю", - підсумував колишній англійський рефері.