30 вересня 2021 08:31

Легенда "Манчестер Юнайтед" розповів, що його батько був шпигуном під прикриттям

Колишній голкіпер збірної Данії і "Манчестер Юнайтед" Петер Шмейхель розповів про свої важкі взаємини з батьком, який страждав алкоголізмом.


- Коли я відкрив вхідні двері свого будинку, мій батько стояв на ганку. Я посвітив ліхтариком йому в обличчя і запитав його: "Чого ти хочеш?" Мій батько посміхнувся: " Моя сім'я, Моя сім'я". Я підвищив голос і сказав, що йому тут не раді. Врешті-решт я зачинив двері у нього перед носом. Моє серце билося в горлі. Це найгірше, що я коли-небудь робив у своєму житті.

Як зазначив Шмейхель, після цього його батько відразу ж відправився на реабілітацію, і до кінця свого життя більше навіть не доторкався до спиртного.

Шмейхель також розповів, як його батько був змушений шпигувати на користь Польщі, щоб йому дозволили переїхати до Данії зі своєю дружиною-датчанкою Інгер.

- Його єдиним виходом з країни була співпраця з польською розвідкою. Вони послали його на шпигунські курси до Варшави, де він вивчив методи, що дозволяють йому працювати під прикриттям в іноземному середовищі. Вони дали йому список контактів і вирішили, що він, нарешті, готовий. "Ти можеш поїхати в Копенгаген, - сказали вони. - Але ти повинен шпигувати за датчанами, - наводить уривки з автобіографії Шмейхеля видання Ekstra Bladet

Екс-футболіст стверджує, що його батько прибув до Данії в 1961 році, але незабаром зв'язався з місцевою поліцією і спецслужбами. Йому дозволили залишитися в країні разом з дружиною за умови, що він буде діяти як подвійний агент.