26 вересня 2021 10:16

Андрій ВОРОБЕЙ: "Головний конкурент збірної України - Боснія і Герцеговина"

На початку жовтня збірна України розпочне збір, приурочений до двох матчів відбіркового турніру ЧС—2022 зі збірними Фінляндії (9 жовтня — на виїзді) та Боснією і Герцеговиною (12 жовтня - вдома). Про шанси синьо-жовтих у цих поєдинках, і про дебют Олександра Петракова біля керма збірної zbirna.com поговорила з колишніми футболістами нашої національної команди. Взяв участь у цій рубриці Андрій ВОРОБЕЙ.


- Як ви оціните роботу головного тренера збірної України Олександра Петракова у вересневих матчах?
- Думаю, зараз неправильно робити висновки, оскільки команда зіграла тільки два офіційні матчі, при цьому потрібно розуміти, за яких обставин тренер прийняв збірну, і скільки часу у нього було на підготовку. А його взагалі не було. Тому, потрібно дати наставнику хоч трохи часу.


- Назвіть трійку кращих футболістів синьо-жовтих у поєдинках з Казахстаном і Францією.

- Незважаючи на всі плюси і мінуси мій варіант такий: Андрій П'ятов, Микола Шапаренко та Андрій Ярмоленко.


- Хто, наш погляд, є головним конкурентом збірної України в боротьбі за друге місце в групі?

- Вважаю, що збірна Боснії і Герцеговини, оскільки у команди Фінляндії більш складний графік матчів, що залишилися. Фінам крім домашнього поєдинку з Україною належить зіграти на виїзді з казахстанцями і боснійцями, а потім ще на своєму полі-з французами…


- Скільки очок візьме наша національна команда в жовтневих матчах з фінами і боснійцями?

- Думаю, чотири очки. Не ризикну сказати, в якому з майбутніх поєдинків буде перемога. Краще, звичайно, було б взяти три очки на виїзді з Боснією і Герцеговиною (посміхається).


- Як ви прокоментуєте невизов Руслана Малиновського на майбутній збір?

- Не знаю всіх подробиць даної ситуації, але збірна це не клуб. У національній команді кожен повинен розуміти, що це таке. А якщо людина хоче виїхати по ходу збору, то для мене це стає дивним…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК