22 вересня 2021 10:26

Олександр ПРИЗЕТКО: "У "Динамо" більше козирів, але титул розіграють у серії пенальті"

Сьогодні Шахтар і Динамо розіграють перший титул у сезоні. Матч за Суперкубок України пройде на НСК Олімпійський. Це буде перша зустріч Роберто Де Дзербі і Мірчі Луческу. Очікуваннями від цього поєдинку з zbirna.com поділився екс-півзахисник збірної України Олександр ПРИЗЕТКО.


- Олександре Сергійовичу, чого варто чекати від цього матчу Шахтар-Динамо?

- Незважаючи на те, що це в будь-якому випадку принциповий поєдинок, важко сказати, які склади виставлять наставники, оскільки сезон у розпалі. Через два дні на третій у Динамо і Шахтаря матчі чемпіонату, а потім і Ліга чемпіонів. Так, зараз буде розігруватися трофей, проте, у кожного свої плани. Але в будь-якому випадку вивіска такого поєдинку завжди несе в собі інтригу.


- Перемога над Маріуполем могла якось підняти настрій Гірникам після провалу в Молдові?

- Якщо і підняла, то зовсім трохи. Маріуполь - це не рівень Ліги чемпіонів, та й потрібно враховувати, яким складом грали азовці. Більшою мірою це був бальзам на душу молодим гравцям Шахтаря, які відзначилися першими результативними діями за основу гірників.


- У чому сильна сторона нинішнього Шахтаря?

- Контроль м'яча. Це завжди була фішка гірників, вона нею і залишається. Але в той же час гравці ще не повністю, як мені здається, розуміють вимоги наставника. Принаймні, так бачиться по телекартинці.


- Перед грою Динамо буде трохи в програшній ситуації, враховуючи складність їхніх матчів проти Бенфіки та Олександрії?

— Можливо. Команда витратила набагато більше сил у двох останніх поєдинках, ніж Шахтар. Тим не менш, у киян, зараз може бути краще психологічний фон, враховуючи результати. Виграш донеччан - 5:0 у Маріуполя не затьмарив поразку від Шерифа.


- Але взагалі в ігровому плані, чим Динамо може похвалитися?

- В останні матчах Динамо і Шахтаря часто я віддавав перевагу гірникам, які виглядали сильнішими за свого головного конкурента. Однак зараз цього я сказати вже не можу. Динамо додало в колективних діях, у швидкості, в русі вперед. Мірча Луческу знає, як грати проти гірників. Напередодні цього поєдинку у динамівців більше козирів. Звичайно, тут є фактор приходу нового головного тренера в Шахтар і нових гравців, які поки притираються один до одного.


- Все вирішиться в основний час?

- Знову ж таки, не можу сказати, в яких складах гратимуть команди. Але якщо допустити, що на поле вийдуть всі найсильніші, поставлю все-таки на нічию — 1:1. Все вирішиться в серії пенальті.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - ФК Металіст 1925