21 вересня 2021 10:13

Олексій БЄЛІК: "Не думаю, що молодість центральних захисників "Динамо" стане перевагою для "Шахтаря"

Колишній форвард збірної України Олексій Бєлік поділився очікуваннями від матчу за Суперкубок України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо".


- Очікування у мене змішані, тому що, з одного боку - бажання побачити протистояння "Шахтаря" Де Дзербі і "Динамо" Луческу дуже велике, а з іншого - матч пройде в незручний час, у обох команд настає період важливих ігор в чемпіонаті і в Лізі чемпіонів. Але чекаю видовищний матч, тому що є можливість виграти перший трофей в сезон.


- Чи стане поразка від "Шерифа" додатковим стимулом для "Шахтаря", щоб порадувати своїх уболівальників?
- Після поразки від "Шерифа", у гірників є два варіанти: або вони збирають волю в кулак і перемагають, що їм допоможе в наступних матчах, або програють і психологічно буде ще важче.


- Молодість пари основних центральних захисників "Динамо" (Сироті 21 рік, Забарному 19 років) перевага для гравців атаки "Шахтаря"?
- Я не думаю, що молодість центральних захисників "Динамо" стане перевагою для "Шахтаря", так як вони надійні і організовані в грі. Але тим цікавіше буде спостерігати за індивідуальними протистояннями.


- Які переваги та недоліки кожної з команд?
- Сильні якості "Шахтаря" - це техніка і швидкість в атакуючих діях команди, але є проблеми з переходом з атаки в оборону. Також, команда діє не завжди інтенсивно. "Динамо" дуже добре організовано, діє дисципліновано в обороні, дуже активно в контратака. Але є проблеми з позиційною атакою, тому що Луческу поки не знайшов основного нападника, який до кінця зрозуміє і буде виконувати його вимоги.