19 вересня 2021 08:26

Пенальті не вигаданий, але суддівство було слабким. Експерт проаналізував арбітраж матчу "Динамо" - "Олександрія"

На центральний матч восьмого туру УПЛ "Динамо" – "Олександрія" призначення отримав далеко не топовий український арбітр Дмитро Кривушкін. Наслідок – матч з дуже неоднозначним суддівством, у якому "Динамо" здобуло перемогу завдяки голу з пенальті на 90+7-й хвилині.


Коментує експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар.

- Не можна сказати, що пенальті на 90+7-й хвилині вигаданий. Адже Рибалка притримував Гармаша при подачі кутового, тому говорити про помилку арбітра в полі буде неправильно. Тим паче увагу Кривушкіна на епізод звернув суддя ВАР Андрій Коваленко. Переглянувши епізод і побачивши контакт між футболістами, Кривушкін не міг не вказати на позначку. Те, що це останні хвилини матчу, ролі не відіграє, - сказав Мирослав Іванович.

- Питання в іншому: невже цей матч був такий грубий, що футболісти заслужили десять жовтих карточок та одне вилучення? Ні, арбітр просто не керував грою і необдумано розкидався картками. Я так і не зрозумів, за що карточка Буяльському. Звичайна біомеханіка рухів, а Кривушкін трактує це як відмах. Ця жовта (хоча треба було просто зафіксувати фол Буяльського за необережністю) викликала бурю емоцій Луческу. І де попередження для тренера? Своєю поведінкою Мірча так само заслужив на жовту, як і Бойко, який отримав її за межами поля. Але Кривушкін демонстрував якусь дивну гнучкість та непослідовність.

На 75-й хвилині ні за що жовту карточку отримав Клаудіо Спінеллі. Він дивився на м'яч, тупцював назад і випадково штовхнув когось з "динамівців". Максимум штрафний, а Кривушкін карає футболіста попередженням.

Також мене здивувала жовта карточка Сидорчуку у боротьбі з Цуріковим, хоча в тому епізоді навіть фолу не було, - сказав Мирослав Ступар. – Резюмуючи, скажу, що суддівство було слабким і не відповідало вивісці центрального матчу туру.