10 вересня 2021 09:21

Сергій НАГОРНЯК: "У "Шахтаря" проблеми з розкриттям насиченої оборони"

Сьогодні поєдинком Олександрія-Інгулець поновлюються матчі в Прем'єр-лізі. Сьомий тур несе чимало цікавих протистоянь. Однак головна увага буде прикута все-таки до команд, які через кілька днів візьмуть старт в єврокубкових турнірах, пише zbirna.com.


- Найскладніше в майбутньому турі доведеться Динамо і Шахтарю, — сказав Сергій НАГОРНЯК — ігри в збірних забрали у футболістів багато фізичних і моральних сил. За пару днів клубним тренерам буде непросто привести свої команди до єдиного цілого. Я взагалі, думаю, що ті виконавці Динамо і Шахтаря, які були в збірних до останнього дня, пропустять матчі чемпіонату, щоб у кращому стані підійти до єврокубкових баталій. Враховуючи лігочемпіонівську групу киян, для підопічних Мірчі Луческу матч 14 вересня проти Бенфіки буде мало не ключовим всієї осені.


- Тобто, Металісту 1925 і Дніпру-1 в матчах з Динамо і Шахтарем відповідно, буде легше,ніж зазвичай?

- Не сказав би, адже в тому ж матчі з чехами динамівців і гірників було небагато. Сергій Кривцов отримав травму, через дискваліфікацію не зіграє Микола Шапаренко. Можливо, в свіжості харків'яни і Дніпряни будуть виглядати краще, а в усьому іншому перевага - на стороні більш майстровитих команд.


- Підопічні Ігора Йовичевича йдуть на третьому місці. Що вони можуть пред'явити Шахтарю?

- Дивлячись, яку тактику обере наставник Дніпра-1. У всякому разі, у гірників зараз є великі проблеми з розтином оборона. Вважаю, що в найближчу суботу у Шахтаря буде найсильніший суперник з тих, з ким підопічні Роберто Де Дзербі зустрічалися в нинішньому чемпіонаті. Матч буде дуже цікавим. І я не думаю, що гості весь час сидітимуть в обороні…


Металіст 1925 теж демонструє непоганий футбол, але йому, на мій погляд, буде складніше. Мірча Луческу вже повернувся на тренерську лаву, та й взагалі, Динамо зараз добре біжить.


- Один з центральних матчів туру відбудеться у Полтаві, де Ворскла зіграє з Десною. Чернігівцям після двох поспіль великих поразок пауза в чемпіонаті пішла на користь?

— Безумовно. Після чотирьох поспіль перемог здобути у двох поєдинках вісім м'ячів, це серйозно б'є по психології. Втім, Олександр Рябоконь повинен витягнути футболістів з піке. Це буде матч сусідів по турнірній таблиці, як кажуть в таких випадках, гра за шість очок. Тут немає фаворита, тому зустріч обіцяє бути дуже напруженою.


- Для Маріуполя виїзний матч з Колосом пройде під девізом все або нічого?

- У азовців ситуація мало не патова. До того ж восьмому турі ім належить зіграти з Шахтарем. У Остапа Маркевича великі проблеми з склад. Молодь не може постійно давати результат. А коли ще поразка йде за поразкою, в моральному плані непросто без досвіду виступів на високому рівні.


У Колоса відбулася зміна наставника, президент марить єврокубками, тому мотивація, можливо, буде на боці господарів. Маріуполю в цьому поєдинку буде складніше домогтися позитивного результату.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ