9 вересня 2021 21:26

Максим КАЛІНІЧЕНКО: "Збірна України сильніша за Росію. Але мене насторожила гра на чемпіонаті Європи"

Екс-півзахисник збірної України Максим Калініченко вважає, що на поточний момент національна команда сильніша за збірну Росії.


- Зараз сильніша збірна України? Ти дивишся на дві збірні. Ми далі пройшли, ясно, що ми сильніші, правильно? Рівень футболістів. Наших більше грає в Європі.


- На сьогоднішній день я вважаю, що збірна України сильніша. Але якщо ми переходимо плавно до збірної, то мене дещо насторожила гра на чемпіонаті Європи. Я розумію, що об'єктивних і суб'єктивних причин багато було, але у відборі, звичайно, рік тому, команда грала набагато яскравіше, набагато краще, і набагато кваліфіковано кожен з них. Розумію, що багато травм було у провідних футболістів.


- Трішки старшими всі стали? Такі люди, як Степаненко, Ярмоленко.


- Степаненко, звичайно, дуже залежний від своєї фізичної форми. А так, як він довго проковирявся зі своєю травмою, звичайно, це був не той Степаненко, якого потребувала збірна України. Тому що він був стовпом насправді. Один з системоутворюючих гравців тієї збірної. Він і залишається ним, на мій погляд, у кращих своїх кондиціях. Його дуже не вистачало і для якісної оборони, і для виходу з оборони, для збереження.