7 вересня 2021 14:25

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Чехи захочуть реабілітуватися за поразку від Бельгії"

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на товариський матч Чехія - Україна.


«Контрольні матчі не несуть тієї напруги, як офіційні поєдинки відбору чемпіонату світу. Тут можна експериментувати в усьому - як зі складом, так і з тактикою. У тренерів є шанс дати ігрову практику хлопцям, які її або не мають, або мають дуже мало. Можна задіяти і новачків, які добре себе проявили в матчах УПЛ. Тренерський штаб Олександра Петракова дуже мудро вчинив після матчу з французами, відпустивши в клуби цілу групу гравців з різних причин. П'ятов, Матвієнко і Степаненко повернулися в «Шахтар», Сидорчук, Циганков, Миколенко і Забарний в - «Динамо», Маліновський - в «Аталанту», Харатін - в «Легію». 19 людей готуються до матчу з Чехією. У тренерів є можливість подивитися в грі за збірну України Булецу, Кочергіна і Коноплю, які були довикликані.


Якщо ми продовжимо грати в три центральні захисники, то їх зараз в наявності рівно стільки. Це Кривцов, Сирота, Качараба. Зате чимало флангових латералів - це Тимчик, Караваєв, Соболь, Конопля, Корнієнко. Ціла група півзахисників є. А в нападі у нас Яремчук і Сікан.


Збірна Чехії - сильний і гідний суперник. Вони 31-ші в рейтингу ФІФА, Україна - 25-та. Головний тренер чехів досвідчений 59-річний Ярослав Шилгави. Він три роки вже очолює Чехію. Чехія, як і Україна, на Євро дійшла до чвертьфіналу. У відборі на чемпіонат світу у чехів виникли складнощі. Чехія двічі програла в гостях 1:0 Вельсу і 3:0 Бельгії. Також чехи зіграли з Бельгією (1:1), обіграли Білорусь (1:0) і розгромили на виїзді естонців 2:6! Чехія ризикує пропустити чемпіонат світу, так як Вельс Гарета Бейла теж прагне туди потрапити.


5-го вересня чехи програли 3:0 на виїзді Бельгії, яка очолює і групу у відборі, і рейтинг ФІФА. Чехи захочуть реабілітуватися за цю поразку у себе вдома, щоб зняти певну частку негативу і критики на свою адресу. Правда, я думаю, що у Чехії також з'явиться в стартовому складі багато гравців, які мають менше ігрове навантаження. Це нормально.


Збірні Чехії та України дуже схожі, а саме характером, кондиціями, ігровою дисципліною, непоступливістю в єдиноборствах, організованим командним блоком і швидким переходом з однієї фази гри в іншу. Цілком можливо, що наш Андрій Ярмоленко буде летіти в «Вест Хем» разом зі збірником Чехії Алексом Кралом, який недавно перейшов в лондонський клуб.


У матчі я передбачаю не багато гольових ситуацій, так як обидві команди вміють дуже добре руйнувати. Є ймовірність результативною нічиї 1:1. У будь-якому випадку це дуже корисний в усіх відношеннях контрольний міжнародний матч», - сказав Грозний.


Матч Чехія - Україна відбудеться 8-го вересня. Початок зустрічі о 21:45.