1 вересня 2021 20:30
3

Тренер Казахстана: "На 30-й минуте лидеры Украины подсели, и мы начали выполнять свой игровой план"

У своєму четвертому поєдинку відбору ЧС-2022 збірна України на «Астана-Арені» зіграла внічию з командою Казахстану з рахунком 2:2. Наставник казахстанців Талгат Байсуфінов поділився своїми враженнями від матчу.


«Початок був для нас невдалим, хоч я й говорив гравцям перед матчем про те, що заміна головного тренера збірної України буде для нас дуже великою проблемою. Встигне він поставити гру своїй команді чи ні, ми зрозуміти не зможемо. Тому на перший план буде виходити індивідуальна майстерність наших суперників. Так і сталося.


У зв'язку із цим гол на 2-й хвилині нас збентежив. Переживав і Стас Покатілов, і ми змушені були дуже довго приходити до тями. Але десь хвилині на 30-й і лідери суперника просіли, і ми почали виконувати ігровий план. Тобто при швидкій контратаці прийняти правильне рішення, оцінити ситуацію і просунутися вперед. Ні — м'яч під контроль і готувати плановий наступ. Уже в перерві ми ці моменти підкоригували, і в другому таймі я не скажу, що геть усе перевернули, але почали грати, як планували», — сказав Талгат Байсуфінов.


Фото: УАФ

казах дійсно вірить в те що розказує...
Дело не в том, что казахам удалось выполнить какой-то там план, а в том, что мы сами дали им воспользоваться теми моментами, которые привели к голам. Это подтверждает и созданные им xG (0.67), и касания в штрафной (6) — это все не выглядит как план, а самый, что не есть отскок. При чем удача с нашим гостеприимством сопутствуют их уже второй матч.

Лично мне, этот матч напомнил игры Динамо времён второго захода Михайличенко: много создаём, но и много допускаем. Вместо того, чтобы просто довести матч до логичного завершения, мы носимся в агонии весь матч и допускаем слишком много ударов на наши ворота — множество из них неопасные, но что-то да залетает. Залетало в 2019 в ворота Динамо, залетело и сегодня.