31 серпня 2021 17:21
1

Представляем новичка "Динамо" Витинью

ФК «Динамо» (Київ) підписав контракт з 22-річним бразильським нападником Вітінью. Пропонуємо вам познайомитися з динамівським новачком ближче.


Вітінью


Повне ім'я: Vitor Hugo Naum dos Santos


Дата народження: 1 квітня 1999 року


Місце народження: Сан-Жозе-дус-Кампус (Бразилія)


Громадянство: Бразилія


Позиція: крайній нападник


Зріст: 180 см. Вага: 80 кг.


Попередні клуби: «Атлетико Паранаенсе» (Бразилія).


Вітінью народився в місті Сан-Жозе-дус-Кампус, яке входить в штат Сан-Паулу, і перші кроки у футболі робив у дитячій школі місцевого клубу. У 2014-му році, у віці 15 років, перейшов до «Ферровіаріо» - футбольного клубу бразильської асоціації в Араракуара (Сан-Паулу).


Далі, в 2018-му році, вже в юнацькому віці, Вітінью перейшов до більш відомого «Атлетико Паранаенсе», і вважається вихованцем саме цього клубу. Свій виступ за нову команду бразилець почав з чотирьох матчів в чемпіонаті штату в першому сезоні. У наступному році він зіграв вже 16 матчів і забив два м'ячі в бразильській Серії А, а також в його активі 9 матчів і два м'ячі в чемпіонаті штату.


Нападник також виступав на рівні континентальних кубкових турнірів - Копа Лібертадорес і Судамерикана.


У поточному сезоні бразилець зіграв 27 матчів, записавши до свого активу 9 голів і 4 результативні передачі. Всього за першу команду «Атлетіко Паранаенсе» він провів 60 матчів, забив 15 голів і віддав сім результативних передач у всіх турнірах.


Основна позиція Вітінью - лівий вінгер, в його активі також виступи на протилежному фланзі атаки і на позиції центрального атакуючого півзахисника. У своїй попередній команді виступав під №28.


В активі вінгера перемоги в чемпіонаті штату Парана (Ліга Паранаенсе) і Кубку Бразилії в 2019-му році.


Відзначимо, що бразилець став п'ятим літнім новачком кияни після вінгера Дениса Антюха, форвардів Владислава Кулача, Іллі Шкуріна і Еріка Раміреса.

В активі американського вінгера
Что?