21 серпня 2021 11:07

Вячеслав ГРОЗНЫЙ: "Петраков находится в экстремальной ситуации. Его нужно только поддержать"

На початку вересня збірна України продовжить свої виступи у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2022 року. «Синьо-жовтим» належить зіграти з Казахстаном (1 вересня) і Францією (4 вересня), а також запланований товариський матч проти Чехії (8 вересня). До цих поєдинків національну команду буде готувати новий головний тренер, Олександр Петраков. Своєю думкою з приводу цього призначення з «Рейтингом Букмекерів» поділився заслужений тренер України В’ячеслав Грозний.


- Коли виникали розмови про те, хто гідний замінити Андрія Шевченка на посаді головного тренера збірної України, кандидатура Сергія Реброва була першою і єдиною, — сказав В’ячеслав Вікторович. — У кожного журналіста, фахівця, вболівальника є своя думка. Спробую аргументувати свою: Ребров зростає як наставник і дуже швидко. Він пройшов всі клубні сходинки в «Динамо», з першою командою два сезони поспіль вигравав золоті медалі. У Саудівській Аравії з «Аль-Ахлі» до останнього туру боровся за чемпіонство. Його команда виглядала солідно і, мабуть, з цієї причини наставник отримав запрошення від «Ференцвароша». З цим угорським клубом Реброву вдалося відродити колишні традиції. Команда через 25 років пробилася до групового турніру Ліги чемпіонів, було виграно три комплекти золотих медалей у внутрішній першості. Наступною сходинкою повинна була стати збірна України.

Природно, що після чемпіонату Європи у Шевченка з’явилося величезне бажання перейти на клубну роботу і це нормально, після п’яти років біля керма збірної, тим більше, що контракт з УАФ у наставника закінчився. Не вірю, що він взяв і несподівано для всіх повідомив про свій відхід. Так, про це годі було й знати вболівальникам і багатьом журналістам, тому і піднявся такий ажіотаж навколо цієї ситуації. Хіба хтось думав, що Ліонель Мессі колись піде з «Барселони»? Ні. Це цікаво читається.

З преси дізнався, що Ребров прилітав на переговори в Україну, можливо, всьому виною став контракт з клубом. Але я не вірю в те, що Ребров і його представники не внесли в контракт пункт, при якому наставник міг би піти без компенсації. Шкода, але ми не знаємо всіх нюансів. Це можуть знати тільки керівники «Аль-Айна», сам Сергій Ребров і Шандор Варга. Вся ця історія тягнулася до останнього.

Аргументувати можу тим, що Петраков перебуває на контракті з УАФ, його всі добре знають, він всіх добре знає. З великою групою футболістів він працював в юнацьких збірних різних вікових груп. Збірна України U-20 під його керівництвом стала чемпіоном світу. Все говорить за цього тренера. Головне його кредо — дисципліна. Зараз не потрібно бігти за якістю гри, зараз потрібен результат. «Синьо-жовті» мають потрапити на чемпіонат світу, а з якою грою, це не настільки важливо.

Тренер перебуває в екстремальній ситуації. Тому Петракова потрібно тільки підтримати. Ось, мовляв, кажуть, як сприймуть тренера гравці? Та яка різниця, вони ж не до Петракову в гості приїжджають, а в збірну України. Це честь надягати футболку головної команди країни, все інше потрібно відкинути на другий план і працювати на досягнення поставленого завдання, а воно повинно бути до снаги «Синьо-жовтим».

На даний момент головний тренер збірної України Олександр Петраков, потрібно йому допомогти на благо всієї нашої футбольної країни. 99% уболівальників хочуть бачити результат збірної, а не те, хто її очолює. Я згоден з Григорієм Суркісом, який вважає дивним призначення наставника за два тижні до ключових матчів відбіркового турніру ЧС-2022, але це, швидше за все, знову ж таки, пов’язано з тим, що до останнього чекали рішення по Реброву…