17 серпня 2021 19:55
2

Руслан СВИРИН: "Дальше - с Петраковым. Логично? Вполне"

Журналіст Руслан Свірін на своїй сторінці в Facebook прокоментував можливе призначення Олександра Петракова наставником національної збірної України.


"Далі - з Петраковим. Логічно? Цілком. Та й варіанти інші відпали. Олександр Васильович отримав свій шанс у 64 роки. Так, це призначення стане наслідком як мінімум двох нестиковок - непідйомний контракт з арабами Реброва і відмова від тимчасового керівництва Маркевича. Так і прийшов час фахівця, чий гучний тренерський успіх дворічної давнини ще свіжий у вболівальницькій пам'яті. Як виявилося, то була не кінцева зупинка Петракова. Було б несправедливо, якби футбольна доля не дала б йому спроби тренувати національну збірну після перемоги на чемпіонаті світу з юнаками.


Думаю, той розширений склад збірної, що оприлюднив УАФ - це версія у тому числі і Петракова. Завдання складне. Щоб вивести Україну на Мундіаль після серії нічиїх - треба тепер спромогтися на переможну серію. Бачу у списку Буяльського. А ось розібраний Супряга за бортом навіть резервної обойми, хоч два літа тому зробив різницю у фіналі ЧС Ю-20. Але за минулі заслуги у збірну не беруть. Зараз здійняв би гамір, а Петракову це (і гамір, і Супряга у сьогоднішньому вигляді) не треба.


До слова, у нас ставка на двох нападників робиться ще з часів Лобановського. Ось зараз у складі Довбик і Яремчук. У тих самих французів їх було вісім у заявці на Євро. Підходи різні. Якщо є Шева і Ребруха, навіщо тоді Леон?" - написав Свірін.

Удачи
Уж полночь близится,
а тренера всё нет
УАФ