25 травня 2021 11:51

Президент тернопольской "Нивы": "Для спасения клуба нужно около 3 млн грн"

Як розповів президент клубу Степан Рубай, через організацію кількох домашніх поєдинків, фактично, на виїзді (у Львові), а також постійні ПЛР-тести для команди, клуб не вклався у бюджет, який було заплановано.


— Зрозумійте нас правильно, — наголосив Степан Рубай. — Ми бачимо перспективи розвитку Ниви, створення нових об’єктів, які стануть спонсорами команди і полегшать фінансовий тягар. Однак нині, в силу багатьох перерахованих причин, нам потрібна допомога. Ми контактували з керівництвом міста й області, у них є розуміння і готовність допомагати, але далі розмов справа поки не йде, а кошти потрібні терміново. Мова не йде про якісь захмарні суми — для порятунку клубу необхідно близько трьох мільйонів гривень. Я звертаюся по допомогу і до великого бізнесу: Олександр Поворознюк утримує Інгулець в Прем’єр-Лізі, обробляючи 15 тисяч гектарів землі.


А у нас є такі латифундисти, що мають 20, 30 чи 50 гектарів, то могли би бодай на зарплату взяти футболіста. Нам часто говорять, що Нива – приватний клуб, отож, немає можливості йому допомагати. Однак ми ніколи не трималися за цей статус і можемо переписати 20, 50 чи скільки завгодно відсотків акцій на обласну чи міську владу або на когось із бізнесменів. Можемо й взагалі віддати клуб, було б лише бажання його утримувати і залишити в Тернополі. Бо є пропозиції із інших міст, але ми знаємо чим це закінчиться – клуб просто поїде в інший регіон. Отож, сподіваємося, що після матчу з Агробізнесом у нас будуть підстави обговорити з Ігорем Климовським перспективи розвитку клубу і команди.