16 травня 2021 18:04

"Динамо" U-8 заняло шестое место на турнире в Виннице

Неділя – заключний ігровий день масштабному міжнародному дитячому турнірі «Utmost Cup», що проходить у Вінниці з 13-го по 16 травня серед гравців двох вікових категорій U9 (гравці 2012-го року народження) та U8 (гравці 2013-го року народження).


Динамівці виступають на ньому з різним успіхом. Молодша команда під керівництвом Романа Шпиці та Ігоря Тягла претендувала на п’яте місце, оскільки поступилася у чвертьфіналі у серії пенальті львівському «Клубу Лева». У боротьбі за нього динамівці вчора обіграли одеську ДЮСШ-11 (сині), а сьогодні зустрілися із київським «Локомотивом», який в серії пенальті обіграв львівські «Карпати-Рух» (основний час завершився бойовою нічиєю 3:3).


У перші хвилини команди боролися за ініціативу та проводили розвідку боєм. М’яч кілька разів пролітав поруч з ціллю, а у ворота так і не залітав. Нашому воротарю теж кілька разів довелося вступати у гру, ліквідуючи загрозу. Незважаючи на молодий вік гравців, на полі точилася безкомпромісна боротьба, у якій ніхто не хотів поступатися. У підсумку, перший тайм завершився без забитих м’ячів.


Після перерви кияни були кілька разів дуже близькими до того, аби повести у рахунку, але нашим хлопцям трохи забракло влучності. Гра проходила переважно на чужій половині поля, адже динамівці володіли ініціативою та краще контролювали м’яч. «Локомотив» намагався загрожувати воротам киян після стандартних положень, але безуспішно. Біля протилежних воріт хорошого удару завдавав Соколовський, але йому не пощастило. М’яч ледве не опинився у воротах після спроби Яшенкова, але виручив воротар. Також міг забивати Пролетарський, але послав м’яч поруч зі стійкою.


Але, незважаючи на усі спроби нашої команди, забити підопічним Романа Шпиці та Ігоря Тягла забити так і не вдалося – нічия 0:0. Тож переможець визначався у серії післяматчевих пенальті. Одинадцятиметрові удари краще реалізували суперники – 2:3. Таким чином, динамівці стали шостими на турнірі «Utmost Cup».


Після завершення турніру відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців змагань. Організатори турніру відзначили нагородами найкращих футболістів у кожній команді.


Найкращим гравцем у складі «Динамо» було визнано Матвія Сергієнка, який отримав пам’ятну нагороду. А найкращим бомбардиром турніру став Денис Соколовський! Наша команда отримала диплом, а кожен гравець – медаль за участь у змаганнях.


Зазначимо, що до нашої команди звернувся тренерський штаб молдовської Академії Раду Ребежа із пропозицією зіграти товариський поєдинок, на що динамівці радо погодилися. Тож після завершення офіційних матчів турніру наша команда отримала свій перший міжнародний досвід.