12 травня 2021 20:15

Йожеф САБО: "Думаю, в "Заре" понимают, что "Динамо" на сегодняшний день сильнее"

В ювілейному 30-му розіграші Кубка України у фінальному матчі зійдуться чемпіон країни і володар бронзових медалей. В останні роки протистояння «Динамо» та «Зорі» вийшли на новий рівень. Луганчани вже не раз відбирали очки у титулованого опонента. І як буде цього разу, відразу сказати складно. Своїми очікуваннями від завершального матчу сезону з «Рейтингом Букмекерів» поділився дворазовий володар Кубка України в якості наставника та заслужений тренер України Йожеф Сабо.


— Йожефе Йожефовичу, що можете сказати про останній матч сезону 2020/2021?

— Що це один з головних поєдинків сезону. На кону стоїть трофей. Різниця між матчами чемпіонату і кубку, звичайно ж, є. На одну гру можна зібратися і зробити неймовірне. Але що стосується фаворита майбутнього бою, то я віддаю перевагу «Динамо», яке, на мій погляд, перевершує всі команди за якістю дій. Кияни довели це на протязі всього сезону.

— Можна трохи детальніше?

— Мірча Луческу навів порядок в колективі, як на полі, так і в побуті. Команда в кожному матчі відпрацьовує по повній програмі, як ми бачимо, навіть в статусі чемпіона країни. Організація гри у «Біло-синіх» на хорошому рівні. Проте я чекаю безкомпромісного поєдинку. Я ні в якому разі не применшую заслуг «Зорі». Це сильна команда, на чолі якої стоїть, я б сказав, німецький тренер. Віктор Скрипник виріс як наставник, другий рік поспіль завойовуючи з «Зорею» бронзові медалі чемпіонату. Упевнений, що і луганчани докладуть максимум зусиль для того, щоб завоювати перший в історії трофей за час незалежності України.

— Які козирі луганчани можуть протиставити «Динамо»?

— Їм потрібно до дрібниць розібрати дії динамівців і побудувати гру так, щоб не дати киянам зіграти на сильних якостях. Але для цього необхідна концентрація уваги протягом усього поєдинку. Найменша розслабленість призведе до плачевного результату.

— Чи можна в цій зустрічі чекати видовищного футболу?

— Навряд чи. Думаю, в «Зорі» розуміють, що «Динамо» на сьогоднішній день сильніше. Тому, припущу, що луганчани закриються на своїй половині поля і будуть ловити суперника на швидких атаках, для цього у Віктора Скрипника є ресурс.

— Спробуйте спрогнозувати результат фінального матчу Кубка України?

— Важко давати прогнози на такі поєдинки. Як я вже сказав, віддаю перевагу чемпіону. Рахунок? Скажу так: «Динамо» переможе в один м’яч.


Фото: Официальный сайт ТК "Футбол 1/Футбол 2/Футбол 3"