8 травня 2021 21:04

ДЮФЛУ U-14. Элит-лига. "Динамо" - УФК "Карпаты" 4:2

У суботу, 8-го травня, відбулися матчі 7-го туру другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛ.


У рамках цього туру «Динамо» U14 вдома, на полі клубної академії на Нивках приймало львівський УФК «Карпати». Нагадаємо, у матчі першого кола підопічні Сергія Беженара та Євгена Лозинського зіграли із львів’янами унічию 0:0. Непросто їм прийшлося і у сьогоднішній зустрічі. Вони пропустили першими, але у підсумку святкували перемогу – 4:2.


«Біло-сині» розпочали матч активно, проте, як їхні старші колеги із команди U16, пропустили першими вже на початку поєдинку. Але спочатку вони ледь не відзначилися після першого ж стандартного положення, коли Човгаленку після підбору м’яча не вдалося забити. Як часто буває у таких випадках, одразу після цього кияни пропустили самі. Гості провели просту атаку, зробили передачу уперед, наші захисники зіграли невдало проти суперника у власному штрафному майданчику, і пенальті реалізував Пилипчук.


Забивши, львів’яни відійшли на власну половину поля, розпочалася в’язка гра, під час якої динамівці не могли знайти простір для своїх атак, їм ніяк не вдавалося розкрити оборону гостей. Лише наприкінці тайму, вже у компенсований час Белев’ят хорошим дальнім ударом зрівняв рахунок. У перерві тренерський штаб «Динамо» зробив дві заміни, випустивши на поле Богданова та Озимая, команда трохи перелаштувалася та почала грати у більш комбінаційний футбол.


На початку другого тайму відзначився Ільченко, після цього господарі створили ще кілька перспективних моментів, один з яких вдалося реалізувати Богданову, який влучним ударом завершив хорошу комбінацію. Незабаром хороший м’яч забив Драган, зробивши рахунок 4:1. Надалі кияни спробували взяти м’яч під свій контроль, щоб залишити команду суперника без нього, і це добре вдавалося, але раптом пропустили безглуздий гол, до якого призвела проста довга передача вперед у виконанні львів’ян. Захисник та воротар не розібралися між собою, адже діяли без підказок. У результаті, оборонець скинув м’яч голкіперу, нападник УФК «Карпати» зненацька вибіг та забив у порожні ворота.


Але ця обставина не розчарувала наших хлопців, вони знову взяли м’яч під контроль та довели гру до логічного завершення. До фінального свистка вони могли забити ще пару м’ячів після стандартних положень.


- Другий тайм порадував якістю гри, - оцінив дії своїх підопічних наставник «Динамо» U14 Сергій Беженар. – В УФК «Карпати» хороша команда, бойова, після виїзного матчу з ними ми зробили певні висновки. Але треба не забувати, що у Львові поле було дещо нестандартним, тому з’являлося мало вільних зон, і уся гра проходила у боротьбі. У нас же поле побільше, тому у другому таймі вдавалося знаходити вільні зони, вбігати між лініями, підлаштовуватися один під одного та розкривати оборону суперника. Також хлопці показали хорошу командну швидкість, і результат не змусив на себе чекати.


Нагадаємо, свій наступний матч у рамках другого етапу Еліт-Ліги ДЮФЛ «Динамо» U14 проведе за тиждень, у суботу, 15-го травня, коли у 8-му турі на виїзді зустрінеться із донецьким «Шахтарем».


ДЮФЛУ. U14. Еліт-ліга. Другий етап. 7 тур


«Динамо» - УФК «Карпати» - 4:2 (1:1)


8.05.2021. Київ. НТБ «Динамо» на Нивках


«Динамо»: 1. Мойсеєв, 2. Рибак (14. Михайленко, 48), 5. Варивода, 4. Дехтяр (21. Дорошенко, 66), 6. Човгаленко (18. Озимай, 36), 19. Белев’ят, 10. Драган (к), 7. Ільченко (17. Бондар, 58), 26. Губенко (13. Богданов, 36), 3. Білий, 11. Редушко (16. Букатий, 66).


УФК «Карпати»: 1. Домчак (к) (12. Вихованюк, 56), 3. Сонгаль (15. Бурбан, 56), 5. Черненко, 4. Грабовенский, 2. Барило, 6. Резник, 11. Гудзь (13. Снісар, 56), 9. Кондратюк (16. Дмитришин, 48), 20. Смаглій (17. Орошкевич, 48), 10. Пилипчук, 8. Островка (19. Комарениць, 48).


Голи: Белев’ят (35+2), Ільченко (38), Богданов (41), Драган (47) – Пилипчук (7, з пен., 54).