8 травня 2021 19:32

ДЮФЛУ U-15. Элит-лига. "Шахтер" - "Динамо" 2:2

У рамках 7-го туру Еліт-ліги чемпіонату ДЮФЛУ серед команд U15 (футболісти 2006 року народження) київське «Динамо» зустрічалося з принциповим суперником – донецьким «Шахтарем». Поєдинок пройшов на полі «гірників», у селі Щасливому, що під Києвом.


Футболісти донецької команди на правах господарів активніше розпочали матч, і в перші хвилини завдали кілька ударів по наших воротах. Але надійно діяв у рамці Суркіс, причому на 14-й хвилині В’ячеслав не лише парирував у куті удар з-за меж штрафного майданчика, а й зреагував на добивання суперника фактично впритул.


Відчуваючи, що із захисними тилами все гаразд, підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка також шукали щастя попереду, і відкрили рахунок на 22-й хвилині. Після вкидання з ауту Пономаренко прийняв м’яча у штрафному майданчику, розвернувся та пробив, голкіпер парирував перед собою, а Осипенко вдало зіграв на добиванні та доправив круглого до сітки – 0:1.


«Біло-сині» до перерви створили ще кілька моментів. Зокрема, після подачі зі штрафного з лівого флангу м’яч ледь не залетів у дальній кут, а ще в одному епізоді Пономаренко пробивав з лінії штрафного майданчика, але м’яч пролетів поруч із стійкою.


Після перерви динамівці свідомо віддали ініціативу супернику, діючи на контратаках. В одній із них Пономаренко запустив у прорив до штрафного майданчика Калина, але той не зміг переграти голкіпера у ближньому бою. А от «гірники» мали на 53-й хвилині фактично стовідсоткову нагоду, аби зрівняти рахунок, але, замикаючи простріл з правого флангу, гравець «Шахтаря» поцілив у стійку, а добивання по своїх воротах ліквідував Суркіс, при цьому наш воротар урятував, лежачи на газоні.


На 56-й хвилині «Динамо» залишилося в меншості, коли друге попередження в матчі отримав Захарченко. У меншості підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка не втримали мінімальну перевагу. Більше того, динамівці навіть опинилися в ролі наздоганяючих. Спочатку на 65-й хвилині Галич збив суперника у власному штрафному майданчику, арбітр призначив пенальті, й Будко розвів Суркіса та м’яч по різних кутах, а на останній хвилині основного часу Бундаш розібрався у штрафному майданчику з кількома динамівцями та точно пробив у кут.


Утім останнє слово все ж залишилося за «біло-синіми». На третій компенсованій хвилині Пономаренко відправив у прорив Шевченка, той прибрав опонента у штрафному майданчику й пробив повз голкіпера, тим самим врятувавши для нашої команди нічию – 2:2.


ДЮФЛУ U15. Еліт-ліга, 7-й тур


«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 2:2


«Шахтар»: 1. Кессель, 2. Руденко, 3. Клочко (14. Русо, 65), 4. Бакай, 5. Лебедєв, 6. Сметана (20. Костриця, 52), 8. Будко, 9. Головачов, 10. Бундаш, 11. Видиш, 17. Цуканов (7. Новокрещьонов, 45).


«Динамо»: 71. Суркіс, 3. Кузьменко, 18. Захарченко, 17. Нестеренко, 4. Кусий, 6. Хмельовський (22. Шевченко, 65), 19. Пашко, 7. Осипенко (15. Сумка, 62), 16. Білий (5. Галич, 56), 21. Калин, 11. Пономаренко.


Голи: Будко (65, пен.), Бундаш (70) – Осипенко (22), Шевченко (70+3).


Вилучений: Захарченко (56).