8 травня 2021 17:19

ДЮФЛУ U-16. Элит-лига. "Динамо" - УФК "Карпаты" 2:1

У суботу, 8-го травня, відбулися матчі 7-го туру другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛ.


У рамках цього туру динамівські команди U16 та U14 (футболісти 2005-го та 2007-го років народження) вдома приймали однолітків із УФК «Карпати». Першими на поле дитячої клубної бази на Нивках вийшли старші динамівці під керівництвом Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка. Нагадаємо, матч першого кола між цими командами, який відбувся у Львові, завершився мінімальною перевагою киян із рахунком 2:1. З таким самим результатом завершився і звітний поєдинок – команди обмінялися забитими м’ячами у першому таймі, а після перерви динамівці забили переможний м’яч.


Причому, наша команда пропустила першою вже на початку зустрічі, не витримавши тиску гостей – львів’яни заробили кутовий, кияни не дограли із суперником до кінця при стандартному положенні, і це призвело до пропущеного м’яча. Ця подія приголомшила господарів, і певний час їм не вдавалося налагодити гру. Хлопці могли пропустити і другий м’яч, але УФК «Карпати» не реалізували свої моменти.


Згодом підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка переломили хід подій, почали виходити із оборони в атаку та створювати небезпечні моменти біля чужих воріт. Один з них вдалося використати та зрівняти рахунок: Дзень у штрафному майданчику викотив м’яч Янчишину, і той спрямував сферу у ворота. До перерви динамівці створили ще кілька перспективних нагод для взяття воріт, але довести їх до логічного завершення не вдалося.


У другому таймі йшла боротьба на зустрічних курсах, атака на одні ворота змінювалася випадом на інші. Незабаром кияни забили другий м’яч зусиллями Дзеня, а також мали можливість збільшити рахунок, але Кремчанін не реалізував пенальті. Гості відчули, що можуть врятувати гру і з подвійними силами пішли уперед. Розпочалися «гойдалки», які тривали до останніх хвилин матчу, тож кінцівка зустрічі виявилася напруженою та нервовою.


- Загалом вийшла принципова, бойова гра, якщо чесно, УФК «Карпати» були ближчими до нічиєї, ніж ми до того, аби втримати переможний рахунок, - зазначив після гри наставник «Динамо» U16 Євген Ястребінський. – Якби ми забили третій м’яч з пенальті, мабуть, нам було б легше, але цього не сталося, тож наприкінці поєдинку довелося понервувати. Важлива не стільки перемога, скільки якість гри, а у цьому компоненті у нас трохи не вийшло те, що ми хотіли бачити. У тому числі, позначилися погодні умови – дощ та мокре поле у результаті цього. Тому у грі було багато боротьби, довгих передач, тощо.


Нагадаємо, свій наступний матч у рамках другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛ «Динамо» U16 проведе за тиждень, у суботу, 15-го травня, коли у 8-му турі на виїзді зустрінеться із донецьким «Шахтарем».


ДЮФЛУ. U16. Еліт-ліга. Другий етап. 7 тур


«Динамо» - УФК «Карпаты» - 2:1 (1:1)


8.05.2021. Київ. НТБ «Динамо» на Нивках


«Динамо»: 23. Старушко, 20. Гусєв, 18. Сизонюк (к), 3. Балаба, 14. Білоконь, 7. Боченюк (8. Микитюк, 78), 19. Мітько (9. Маткевич, 46), 24. Янчишин, 13. Кремчанін (4. Ковальов, 80), 10. Зоренко (16. Кролевець, 80), 2. Дзень (11. Грорхольський, 75).


УФК «Карпати»: 1. Вакулик (к), 7. Блащук, 16. Ілюхін, 3. Дашковець, 8. Катрич, 17. Рожко, 6. Шах, 9. Дебич, 14. Коваленко (10. Райлян, 67), 19. Скороход (5. Ложницький, 75), 18. Гереш.


Голи: Янчишин (24), Дзень (53) – Коваленко (4)


Нереалізований пенальті: Кремчанін (77).