25 квітня 2021 18:15

"Динамо" U-8 - победитель "Leo Cup"

На масштабному дитячому футбольному турнірі «Leo Cup», який триває цими днями у Львові серед команд вікових категорій U8 (футболісти 2013-го року народження) та U10 (футболісти 2011-го року народження), настав час вирішальних матчів.


Нагадаємо, обидва динамівські колективи напередодні вдало виступили на другому груповому етапі та вийшли до півфіналу змагань. Команда U8 перемогла одноклубників із львівського «Динамо» 7:0 та «Карпати» (Львів) - 9:1.


Молодші динамівці у півфіналі змагалися з київським «Локомотивом». На цій стадії команди грали два тайми по 20 хвилин. Підопічним Романа Шпиці та Ігоря Тягла було непросто, адже суперник чинив відчутний опір та створював достойну конкуренцію. Гра вийшла цікавою та багатою на події. Нашим хлопцям удалося відзначитися в середині першого тайму, Максим Пролетарський поцілив у ворота суперника із середньої дистанції. До другого взяття воріт привели індивідуальні дії Даміра Єсіна, який пройшов крізь двох захисників, обіграв воротаря та спрямував м’яч у сітку. Незабаром динамівці довели рахунок до великого завдяки красивому дальньому удару Давида Нейчева. На початку другого тайму «Локомотив» зміг відквитати один м’яч після подачі від кутової позначки, але останнє слово залишилося за нашою командою. Саме вихованці ДЮФШ «Динамо» встановили остаточний рахунок зустрічі зусиллями Єсіна, який оформив дубль - 4:1. У паралельному півфіналі львівський «Клуб Лева» переміг луцьку «Волинь» з рахунком 8:2.


Тож у фінальному поєдинку «Динамо» визначало сильнішого з львівським колективом. Нагадаємо, на груповому етапі наша команда вже зустрічалася з цим суперником та поступилася 1:2, і це була єдина поразка киян на турнірі. Поєдинок із господарями виявився динамічним та результативним. Уже на початку зустрічі кияни повели в рахунку завдяки голу Давида Нейчева. Надалі львів’яни на певний час змогли посунути гру на динамівську половину поля, але отримати з цього вигоду їм не вдалося. Незабаром наша команда знову перехопила ініціативу та створила кілька небезпечних моментів біля чужих воріт. У середині тайму львів’янам удалося зрівняти рахунок. У відповідь динамівці провели хорошу контратаку, але на удар нашого гравця зреагував воротар, а добивання вийшло вище воріт. У другому таймі у киян теж було багато хороших можливостей для взяття воріт, і три з них удалося реалізувати – свою команду вивів уперед Максим Пролетарський, а згодом закріпили перевагу Єсін та Нейчев - 4:1.


Тож динамівці стали переможцями «Leo Cup», а в матчі за третє місце між луцькою «Волинню» та київським «Локомотивом» перемогу здобула київська команда.


Фото - ФК «Динамо»