24 квітня 2021 08:20

"Динамо" U-10 и U-8 вышли в следующий этап турнира "Leo Cup"

У Львові триває масштабний дитячий турнір «Leo Cup» серед футболістів чотирьох вікових категорій: U9 (футболісти 2012 р.н), U11 (футболісти 2010 р.н), U-10 (футболісти 2011 р.н.) та U8 (футболісти 2013 р.н.).


Перший етап «Leo Cup», що проходив з 15-го по 18-те квітня, вже завершився. Нагадаємо, динамівські команди U9 та U11 здобули на ньому срібні нагороди.


Цими днями проходять змагання серед груп U8 і U10. Відзначимо, що до наступного етапу виходять по три найкращі команди з кожної групи (усього 12 команд, так званий, «Золотий фінал»). Вони будуть поділені ще на чотири групи по три колективи у кожній, таким чином кожна команда проведе ще по два поєдинки. За їх підсумками ті, хто посяде перше місце у своїх тріо, сформують півфінальні пари та продовжать боротьбу за головний трофей. Що стосується решти чотирьох команд із кожної групи, вони розіграють місця з 13-го по 28-е у втішному «Срібному фіналі».


Здобувши три перемоги з великим рахунком у перший ігровий день, молодші динамівці у п’ятницю провели ще три матчі. Підопічні Романа Шпиці та Ігоря Тягла з рахунком 1:2 поступилися львівському «Клубу Лева», перемогли «Олімпію» (Луцьк) 4:2 та «Лідер» (Червоноград) 4:0. Таким чином, набравши 15 очок у шести матчах, наша команда посіла підсумкове друге місце у турнірній таблиці та вийшла до наступного групового етапу. Завтра динамівці проведуть дві зустрічі проти львівських команд – «Динамо» (Львів), яке стало першим у групі «В» та «Карпат», що посіли третє місце у групі «Г». Початок матчів о 9.45 та 11.15 відповідно.


- Перш за все, хочу сказати, що для дітей це другий турнір в житті і перший виїзний, - зазначив після гри тренер «Динамо» U13 Ігор Тягло. - Вони поїхали з Києва, це для них невеликий стрес, адже вони перебувають у нових умовах. Крім того, незвично грати на трав'яному полі, адже вдома ми тренуємося на штучному.


В цілому, перший день нам дався більш вдало. Сьогодні ж ми грали з господарями - «Клубом Лева», якому ми поступилися. Це хороший, сильний суперник, крім того, нам трохи не пощастило: виграючи по ходу зустрічі 1:0, ми не забили три-чотири стовідсоткові моменти, потім за короткий час пропустили два м'ячі. У другому таймі у нас знову було багато можливостей для взяття воріт, виходи один на один з воротарем, але м'яч влучав у стійки і поперечину. Таким чином, навіть здобувши дві наступні перемоги, ми вийшли до другого етапу з другого місця, а не з першого.


З огляду на те, що у дітей це перший виїзд, ще немає досвіду і незвична обстановка, за великим рахунком, ми ними задоволені. Але ще є, куди рости. Ми не робимо акцент на результат за всяку ціну, головне, - щоб вони отримували задоволення від гри, не боялися помилятися, інакше потім будуть замикатися в собі. Перед нами стоять найвищі завдання, постараємося за два наступні дні їх виконати.


Що стосується «Динамо» U10, підопічні Сергія Величка та Володимира Анікеєва зіграли сьогодні аж чотири матчі. Після перемоги та нічиї у четвер, у п’ятницю наша команда усі свої поєдинки виграла. Спочатку динамівці розібралися із луцькою «Олімпією» 3:0, потім святкували перемогу над ФСК «Чернівці» 5:0, виявилися сильнішими за ужгородський «Зінадін» 6:0 та «Єврошпон» (Смига) 4:0. Тож старші динамівці стали першими у своїй групі та теж вийшли до наступного етапу, де продовжать боротьбу за головний трофей. У суботу наша команда зіграє два матча у групі. Один суперник вже відомий, це «Чемпіон» з Тернополя, який став третім у групі «Г». А другий визначиться пізніше – ним стане харківський «Металіст» або львівські «Карпати», які ділять друге місце у групі «А». Початок ігор теж о 9.45 та 11.15.


- Умови на турнірі хороші, ми живемо на Академії «Руху», тут комфортно, - розповів наприкінці дня тренер «Динамо» U10 Сергій Величко. - Навіть є можливість дивитися матчі команд прямо з вікна. Єдине - трохи підводить погода, в ці дні прохолодно і йде дощ.


Вчора у нас за розкладом було два матчі, а сьогодні - чотири. Я налаштовував хлопців, що буде важкувато. Але на щастя, ми живемо поруч з ігровим полем, тому між іграми хлопці могли спокійно відпочити. Умови для ігор і відновлення тут хороші.


Що стосується суперників, можу сказати, що важка гра була з місцевою командою - «Клубом Лева», ми зіграли внічию 0:0, і суперник чинив хороший опір. За великим рахунком, ми могли і виграти, але не вдалося реалізувати свої моменти і забити. Втім, хороші шанси для взяття воріт були і у суперника. Решта ж команд трохи нижчі за класом. Радує, що поки що ми не пропустили жодного м’ча. З завтрашнього дня починаються матчі з більш сильними колективами, а найскладніші поєдинки – ще далі.


До наступного етапу вийшли київський «Локомотив», «Блохіна і Бєланова», інші хороші команди, а деякі ще дограють свої матчі. Думаю, вони мають пройти і далі. У цих матчах усі борються, б'ються, нам також потрібно серйозно налаштовуватися і добре зіграти завтра.