11 квітня 2021 17:31

ДЮФЛУ U-15. Элит-лига. УФК "Карпаты" - "Динамо" 1:2

У рамках 2-го туру другого етапу Еліт-ліги серед команд U15 (футболісти 2006 року народження) київське «Динамо» завітало до Львова, де зіграло з місцевими «УФК-Карпати».


Підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка розпочали поєдинок із позиції сили та швидко повели в рахунку. Після довгої діагональної передачі Калин прийняв м'яча на лівому фланзі, змістився в центр та пробив із меж штрафного майданчика – голкіпер хоч і зреагував, але парирувати не зміг.


«Біло-сині» продовжували тиснути на ворота суперника, накочуючи одну атаку за іншою, і подвоїли перевагу незадовго до перерви. Після вкидання м'яча з ауту Пономаренко вдало розібрався у штрафному майданчику та пробив повз воротаря.


Напевно, перевага у два м'ячі дещо розслабила динамівців, і в другому таймі навала на ворота нашої команди завершилася призначенням пенальті, який реалізував гравець «УФК-Карпати». До завершення матчу залишалося багато часу, моменти мали як господарі, так і «біло-сині», але в підсумку мінімальна перевага гостей збереглася до фінального свистка.


Павло Чередніченко, тренер «Динамо» U15:


- На перше місце ми ставимо індивідуальний розвиток гравців, щоб із кожним тренуванням вони ставали сильнішими та додавали від гри до гри для підвищення своєї спортивної майстерності. Нинішня Еліт-ліга – високого рівня, усі хлопці хочуть стати професійними футболістами, і тому на кожну гру ми виходимо з великим бажанням, як і наші суперники. У таких іграх усе може вирішити єдиний епізод, і потрібно бути готовими реалізувати його. Звичайно, градус поєдинків доволі високий, тому потрібно продовжувати працювати та виправляти свої помилки.


Голи сьогодні були забиті за награними комбінаціями. У тренувальному процесі ми награємо зміщення футболістів із флангу до центру та ударом по воротах, як забив Калин, а також розіграш стандартів, у сьогоднішньому випадку вкидання з ауту, як забив Пономаренко.


Загалом, хороша гра, хороший суперник. Довго діставалися до Львова, але налаштовувалися на матч. Загалом, як я вже сказав, у кожного суперника в Еліт-лізі є свої сильні та слабкі якості. Тому кожен гравець, який виходить у стартовому складі чи на заміну, має викладатися на максимумі та викладатися на полі. Ми вимагаємо від хлопців, які виходять на заміну, посилення гри: вони мають допомогти команді в тій чи іншій ситуації. У нас були моменти біля воріт суперника, були близькими, щоб забивати ще, але не реалізували через індивідуальні помилки та брак майстерності. Також були помилки в обороні – як індивідуальні, так і колективні, які в майбутньому потрібно виправляти, щоб надалі не пропускати голи.


Владислав Калин, півзахисник «Динамо» U15:


- Матч був непростим, оскільки спочатку не могли забити свої моменти. Вели по ходу матчу в рахунку у два м’ячі, але після пропущеного гола з пенальті були нервові хвилини. Добре, що вдалося втримати перемогу.


У попередній грі з «Шахтарем» був хороший камбек, але ми налаштовуємося на кожного суперника, кожна гра є важливою для нас.


Тренери завжди нам дають установку забити швидкий гол. Свою першу нагоду в матчі мені не вдалося реалізувати, оскільки прийняв неправильне рішення, але в другому епізоді змістився в центр із флангу та вдало пробив, що воротар не зміг врятувати.


Щодо поля, то на ньому дуже незручно грати. Воно хоч і хорошої якості, але вузьке, невелике, а ми, навпаки, зазвичай граємо, використовуючи ширину.


Денис Хмельовський, півзахисник «Динамо» U15:


- Я прийшов до «Динамо» саме з «УФК-Карпати» півроку тому, тому ця гра була принциповою для мене. Хотілося довести як собі, так і колишнім партнерам, що недарма я залишив рідний клуб та пішов «на підвищення» в «Динамо».


Ця перемога є дуже важливою для нас, оскільки в попередньому турі ми втратили два очки у Дніпрі. Потрібно було вигравати та доводити, що ми сильніші.


Моментів було багато, але вдалося реалізувати лише два з них. Це пов’язуємо насамперед із розмірами поля, яке було вузьке, м’яч незвично відскакував. Тож було не дуже зручно.


ДЮФЛУ U15, Еліт-ліга, 2-й тур


«УФК-Карпати» – «Динамо» – 1:2


«Динамо»: 12. Кіблицький, 4. Кусий, 18. Захарченко, 14. Іщенко, 20. Мариновський, 6. Хмельовський, 15. Сумка (3. Кузьменко, 54), 7. Осипенко (2. Чубов, 61), 19. Пашко (22. Шевченко, 42), 21. Калин (9. Задорожний, 61), 11. Пономаренко.


Запасні: 1. Микитенко, 5. Галич, 17. Нестеренко, 23. Бєльчиков, 10. Лобко.


Голи: Шайда (44, з пенальті) – Калин (11), Пономаренко (34).