12 березня 2021 08:15

Максим ЛОПЫРЕНОК: "В "Истиклоле" мне и Коломойцу сказали, что наши контракты не зарегистрировали"

Його повернення закарпатські вболівальники чекали ще взимку. Проте Максим Лопирьонок, згідно орендної угоди, після гри за клуб повернувся в «Дніпро-1», а звідти відправився у екзотичний Таджикістан.


І вже після цих мандрів Максим повернувся в «Минай» і встиг зіграти за команду в другому колі УПЛ. Мотиви свого повернення він пояснив клубній пресслужбі:

«В «Минай» я відправився в оренду на півроку – на І коло чемпіонату. Саме так домовився з керівництвом «Дніпра-1». Взимку я повернувся у Дніпро, там мав розмову з Андрієм Русолом. На жаль, з Ігорем Йовічевічем поговорити не вдалося, але мені дали зрозуміти, що на мене в цьому клубі вже не розраховують. Треба було шукати нову команду.


Так склалися обставини, що коли розірвав контракт з «Дніпром-1», то найреальнішим варіантом був для мене клуб «Істіклол» з Таджикістану.


Рівень футболу там не дуже високий. Але я поїхав грати за цей клуб, який виборов право грати в Азійській Лізі чемпіонів – це дуже престижний турнір. Та і колектив там підібрався цікавий, футболісти хорошого рівня, гравці національної збірної. Всі інші команди в цій країні слабкого рівня та і умови там ніякі.


За цей час з «Істіклолом» виграли предсезонний турнір, який проходить кожен рік перед чемпіонатом - Кубок Федерації Таджикистану. Цікаві змагання, хороший турнір, вболівальників чимало прийшло – атмосфера була дуже приємна.


Я пробув там місяць, підписав контракт, потім мені просто сказали, що контракт не зареєстрували. До речі, така ситуація була не тільки зі мною, а й з іншим українським футболістом – Юрієм Коломойцем. Коли я зрозумів, що там відбувається щось не добре, то вчасно зі мною зв’язалися з ФК «Минай». І я повернувся.


Звісно, закарпатська команда за час моєї відсутності змінилася. Багато нових футболістів з’явилося. Але більшість людей я знаю, мене добре знають. Приємно сюди повернутися.


Я тут тільки тиждень, ще не з усіма познайомився з новачків. Але комунікація вже є, думаю, ми на правильному шляху. Гра з «Олімпіком» довела це, ми непогано там зіграли в обороні і перемогли.


З «Динамо» ми старалися, але треба розуміти, що це команда Ліги чемпіонів. В першому таймі ми мало що дозволяли їм створити. Потім трапився гол, вилучення і це зіграло свою роль і ми програли.


«Інгулець» - команда, яка не надто дозволяє грати на своїх сильних сторонах. Тому прогнозую багато боротьби. Це буде дуже важливий матч як для нас, так і для «Інгульця». Команди знаходяться в нижчій частині таблиці, тому гра буде не за 6 очок, а за 9».