24 лютого 2021 12:31

"Динамо" U-15 с победы стартовало на турнире в Виннице

У вівторок, 24 лютого, команда «Динамо» U15 (футболісти 2006 року народження) стартувала на турнірі Vinnytsya Cup, що проходить у Вінниці.


Підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередниченка виступають у групі «А», де їхніми суперниками є «Прем’єр-Нива» (Вінниця), «Карпати» (Львів), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) та «Юність» (Чернігів). Відзначимо, що всі команди, окрім «Динамо», представлені на рік старшими футболістами (2005 р.н.).


У першому поєдинку (за регламентом, матчі складаються з двох таймів по 35 хвилин) «біло-сині» зустрічалися з чернігівською «Юністю», яка у своїй віковій групі вищої ліги чемпіонату ДЮФЛУ посідає після першої частини сезону-2020/2021 четверте місце. До речі, чернігівці проводили свій уже другий матч на турнірі, напередодні поступившись «Прем’єр-Ниві» (1:4).


Команди розпочали матч активно. Чернігівці загрожували воротам нашої команди переважно після стандартних положень, динамівці же відповідали своїми гострими випадами. Зокрема, віч-на-віч із воротарем виходив Шевченко, однак замість удару вирішив віддати пас на набігаючого Лобка – і зробив це засильно. На 9-й хвилині Олександр таки відправив м’яча до сітки, опинившись перед воротами, але арбітри скасували взяття воріт, зафіксувавши офсайд у гравця «Динамо».


Трохи згодом помилка Мариновського біля своїх воріт ледь не призвела до неприємностей для нашої команди, однак Артем сам же і виправився, догравши із нападником до кінця та не дозволивши супернику поцілити у ворота. Відповідь «біло-синіх» була результативною. Чернігівці порушили правила у власному штрафному майданчику, й Чубов упевнено реалізував пенальті, відкривши рахунок у матчі – 1:0.


Динамівці продовжували атакувати й незабаром подвоїли свою перевагу. У черговий раз до воріт прорвався Шевченко, обіграв у штрафному майданчику захисника, та пробив по воротах. Із першим пострілом воротар упорався, а от на добивання зреагувати не зміг – 2:0.


Після перерви динамівці з оновленим складом продовжили тиснути на ворота опонента. Калин (один із тих, хто вийшов на заміну) втік до воріт по лівому флангу, увійшов до штрафного майданчика та пробивав від кута воротарського, однак голкіпер зреагував та парирував на кутовий. Надалі динамівці багато атакували, активно використовуючи як фланги, так і проходячи по центру, повністю володіючи ігровою ініціативою.


Згодом той же Калин таки відправив м’яча у ворота, однак арбітри знову не зарахували гол через положення поза грою у динамівця. А на 54-й хвилині тиск «біло-синіх» дав плоди. Після прострілу з правого флангу захисник «Юності» не зміг вибити м’яча, і Пашко з центру штрафного майданчика пробив повз голкіпера – 3:0. У атаках підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередниченка провели й залишок матчу, однак рахунок на табло більше не змінювався.


Таким чином, 3:0 – упевнений старт «Динамо» U15 на турнірі. Уже завтра, 25 лютого, на «біло-синіх» чекають два матчі – проти львівських «Карпат» та вінницької «Прем’єр-Ниви».


Vinnytsya Cup. Група «А», 1-й тур


«Динамо» U15 – «Юність» U16 (Чернігів) – 3:0


«Динамо»: 12. Киблицький, 5. Галич, 17. Нестеренко, 4. Кусий, 20. Мариновський, 8. Подейко, 2. Чубов, 15. Сумка, 22. Шевченко, 16. Віхляєв, 10. Лобко.


На заміну після перерви виходили: 71. Суркіс, 9. Задорожний, 18. Захарченко, 14. Іщенко, 19. Пашко, 23. Бельчиков, 7. Осипенко, 21. Калин, 11. Пономаренко.


Голи: Чубов (20, пен.), Шевченко (28), Пашко (54).