9 грудня 2020 15:00

Олег САЛЕНКО: "Коллективные действия "Динамо" я оцениваю на пятерку"

Прогноз, який дав bookmaker-ratings.com.ua на матч Ліги чемпіонів «Динамо» - «Ференцварош» Олег Саленко (1:0) виявився точним. Тому редакція звернулася до колишньому нападника «біло-синіх» з проханням підбити підсумки виступу команди Мірчи Луческу в осінній єврокампанії.


— Пане Олеже, ви задоволені тим, що побачили вчора на НСК «Олімпійський»?


— Хто б що не говорив, але в цій зустрічі на перше місце виходив результат, а не якась ефектна гра. У нинішній Лізі чемпіонів, особливо в кваліфікації, ми вже бачили такий підхід до гри від Мірчи Луческу. Це приносило плоди динамівцям, тому немає нічого поганого, що і цього разу даний план спрацював. «Біло-сині» діяли дисципліновано і за планом. Моментів у грі з «Ференцварошем» було обмаль, все вирішив напівмомент, яким чітко скористалися господарі. «Динамо» грало за рахунку, адже і нульова нічия влаштовувала, тому не було сенсу стрімголов бігти вперед. Це була тактична гра.


— Ви правильно передбачили підсумковий рахунок цієї зустрічі…


— Тут, в принципі, не було нічого складного. Знову ж таки, в таких матчах ми навряд чи коли-небудь побачимо барвистий футбол, все зводиться до надійної гри в обороні і нечисленних шансів в атаці. Від цього поєдинку залежала євровесна. Ніхто не хотів помилятися, але цей промах допустили футболісти «Ференцвароша»…


— Страх невиходу в євровесну сковував дії «Динамо»?


— Ні. На полі з боку киян була сувора дисципліна і футболісти, вважаю, виконали план на гру. Той же Циганков зробив багато чорнової роботи. Було видно, що часом у нього не було сил навіть бігти вперед. Колективні дії динамівців я оцінюю на п’ятірку.


— Що чекає на «Динамо» в Лізі Європи?


— Спочатку потрібно дізнатися, хто буде суперником. Важливо, щоб не попався дуже складний опонент, адже після зимової паузи динамівцям потрібно відчути смак офіційних матчів.


— Які позиції, на ваш погляд, потрібно підсилювати киянам під час зимової паузи?


— Не думаю, що взимку відбудуться кардинальні зміни в складі. Якогось великого трансферу нинішньою зимою чекати не варто, хіба що буде придбання не перспективу. Вважаю, що Мірча Луческу постарається обмежитися внутрішніми резервами. Як показала робота румунського наставника, у нинішньої команди є потенціал. Команда виграла Суперкубок України, йде на першому місці в турнірній таблиці УПЛ, вийшла в євровесну, і це за п’ять місяців роботи нового наставника. Так що нинішній команді ще є куди рости. Якраз виступ в нинішній Лізі чемпіонів дасть поштовх для нового витка в розвитку «Динамо».