3 листопада 2020 12:19

Литовский тренер: "Динамо" - гранд не только украинского футбола, но и мирового"

43-річний Вальдас Дамбраускас, литовський наставник хорватського клубу Горіца, який став головною сенсацією нового сезону чемпіонату Хорватії, розповів про український футбол.


– Що ви знаєте про український футбол?


– Я з того покоління, яке росло на матчах Динамо кінця 90-х. Андрій Шевченко, Сергій Ребров... Ті відчуття – на все життя.


У відборі до Євро збірна Литви опинялася в одній групі з українцями. Тому я в курсі справ у вашій національній команді. З гравців мені завжди імпонували представники лінії атаки – Євген Коноплянка, Андрій Ярмоленко.


– Чи цікаво було б попрацювати в Україні?


– Зараз я працюю із Горіцою, всі мої думки тільки про цю команду. Український футбол має повагу у цілому світі. Дуже багато гравців вийшло звідси. Коли я був дитиною, першим моїм коханням став вільнюський Жальгіріс, який тоді грав у чемпіонаті СРСР. Там були 5 клубів з України – Динамо, Дніпро, Чорноморець, Шахтар, Металіст. Український футбол завжди був сильним.


Динамо – гранд не тільки українського футболу, але й світового. Те, що робить Шахтар, – це теж значущо. Україна – футбольна країна, яку я поважаю. А для мене кожна можливість попрацювати у будь-якій футбольній країні була б за честь.