24 вересня 2020 17:32

Евгений МОРОЗКО: "Для "Колоса" такой график сложный и необычный"

Вінгер «Колоса» разом із командою подолав шлях від чемпіонату області до єврокубків


— Євгенію, ви стали одним із героїв 3-го туру Favbet Ліги, однак не виграли відповідне опитування УПЛ. Ви дуже кумедно прокоментували це в одній із соцмереж!


— Те, що я мав стати гравцем туру? Ну, так то був жарт! Виграю колись, наступного разу. Можна сказати, це додатковий стимул для подальшої праці.


— «Дубль» у Львові — перший для вас у найвищому дивізіоні Чемпіонату України. Здається, захисники «Руху» також не чекали, що головна небезпека для їхніх воріт ітиме від вас!


— Не знаю, чого вони чекали. Маєте на увазі, що більше спостерігали за Селезньовим? Я вийшов на матч на позиції форварда й виконав свою роботу.


— У тій же грі з «Рухом» «Колос» вийшов далеко не основним складом. Постфактум ризик здається виправданим, однак… Такий крок тренерського штабу — наслідок складного календаря матчів?


— У принципі, це можна сприйняти як образу… Розумієте, нам Руслан Володимирович (Костишин — УПЛ.) постійно каже: не маємо основи, всі рівні. Зараз один склад виходить на єврокубки, інший на Чемпіонат. Відбувається ротація. І кожна наступна гра для нас основна.


— У четвер «Колос» зустрінеться з «Рієкою» — клубом №2 Хорватії останнього п’ятиліття. Думається, там буде складніше, ніж у Греції…


— Ми вже переглядали суперника, можу погодитися — думаю, вони таки сильніші за «Аріс». Про це свідчить хоча би те, що вони зайняли вище місце у своєму Чемпіонаті й стартують пізніше у кваліфікації. Але ми завжди виходимо від своєї гри, і я переконаний: у день поєдинку будемо на всі сто готові до нього.


— Після цього мине буквально три дні, й ковалівська команда закриє програму 4-го туру Favbet Ліги. Для кожного клубу перший досвід боротьби в кількох турнірах одночасно — справжнє випробування…


— Для нас такий графік складний і незвичний. Але й наш тренерський штаб відповідно відреагував, послабивши режим тренувань. Коли граємо через два дні на третій, потім зазвичай отримуємо відновлювальні процедури, легеньке тренування, тактику й підготовку до конкретного суперника.


— Ви перейшли в «Колос» акурат п’ять років тому й на сьогодні є чи не головним старожилом команди. Що відчуваєте, згадуючи всі етапи поступального розвитку клубу?


— У листопаді буде шість років… Так, лишень уявіть: я разом із командою подолав шлях від чемпіонату Київської області до єврокубків! І це не забрало дуже багато часу. Звичайно, радий і гордий через це… Сподіваюся, будемо й далі прогресувати. Може, Ліга чемпіонів?.. Хоча, звісно, я тверезо дивлюся на речі.


— В лютому вам виповнилося 27. Тобто переживаєте час спортивної зрілості. Однак, видається, вам досі бракує головного — стабільності. Свідчення цього — часті заміни в других таймах…


— Справа в тому, що у нас така команда, де всі «пахають» на полі. Й гравці атакувальної лінії також. Ми, атакувальні футболісти, водночас дуже багато працюємо на оборону. Не дивно, що в кожному поєдинку більшість виконавців нашої лінії замінюють. Так що справа не в стабільності чи в її відсутності.


— Часто пробігаєте 10 кілометрів?


— Щоматчу! У нас по команді середній показник — близько 11 кілометрів, відбіганих на полі…