2 липня 2020 15:44

Олег КУЗНЕЦОВ: "Пока ждем информации об элит-раунде Евро от датчан"

17 червня стали відомі нові терміни проведення елітного раунду Євро-2020 серед збірних U-19 (футболісти не старші 2001 року народження). Збірна України в період із 2-го по 8 вересня зіграє з Англією, Данією та Латвією. Про останні новини синьо-жовтих розповів головний тренер команди Олег Кузнецов.


— Олеже Володимировичу, плани підготовки вашої команди до еліт-раунду Євро ще не сформовані?

— Ні. Чекаємо, коли почнуться змагання в молодіжних лігах чемпіонату України.

— Еліт-раунд, як і планувалося, відбудеться в Данії?

— Можливо, зміниться місто, в якому проводитимуться змагання. Є дати матчів — 2-го, 5-го й 8 вересня, але хто з ким гратиме в ці дні, поки що незрозуміло. Чекаємо інформації від господарів — орієнтовно до 9 липня.

— Якою буде ваша думка щодо суперників збірної України?

— На даний момент важко давати ґрунтовну характеристику командам, оскільки з Англією й Латвією ми ще не зустрічалися. Але, думаю, англійців зайвий раз представляти не варто. Латвію я б назвав темною конячкою. А з Данією ми зустрічалися в листопаді 2018 року. Незважаючи на дві перемоги, можу сказати, що це дуже сильний суперник.

Додамо, що путівку до фінальної частини Євро-2020 (U-19) отримає лише переможець групи еліт-раунду.

Фінальний турнір буде розділений на дві стадії. Груповий етап за участю двох груп по чотири команди проходитиме із 7-го по 14 жовтня в Північній Ірландії. Два переможці груп та дві команди, що посядуть другі місця, вийдуть до півфіналу, тоді як дві збірні, що фінішують третіми, братимуть участь у матчі плей-офф, щоб визначити п'яту команду, яка отримає путівку на чемпіонат світу U-20. Усі поєдинки стадії плей-офф фінального турніру будуть зіграні також у Північній Ірландії в період з 11-го по 14 листопада.