28 травня 2020 20:27

Андрей БЕРЕЗОВЧУК: "Ни одному футболисту не нравится играть, когда нет зрителей"

Футболісти ПФК «Львів» готуються до відновлення сезону у Favbet Лізі. Вже у неділю, 31 травня, команда зіграє перший офіційний матч — проти полтавської «Ворскли» на виїзді. Тренер команди Андрій Березовчук розповів як команда готується до цього матчу, та як відсутність глядачів на трибунах може вплинути на гру.


– Як команда готується відновлення до сезону? На чому робиться акцент під час підготовки до перших матчів?


– Йде звичайний тренувальний процес. Вже ближче до матчів навантаження зменшили, стараємося більше уваги звертати на тактику, техніку, роботу з м’ячем. Фундамент заклали до цього, зараз треба більше налагодити ігрові взаємозв’язки між гравцями. А також виправити помилки, які в нас були в контрольних матчах.


Команда зіграла товариський матч з «Минаєм» та виграла його 3:2. Як оціните цю гру?


– Якщо брати в загальному, то сподобався рух. Але трохи засмутило те, що був брак в простих ситуаціях, багато гольових моментів змарнували. Але були й хороші моменти, які ми для себе взяли на озброєння і будемо надалі їх використовувати.


Матчі чемпіонату будуть відбуватися без глядачів. Як це може вплинути на саму гру?


– Футбол без глядачів — це зовсім інше. Мабуть, буде менше емоцій у футболістів. Звичайно, хотілося б проводити матчі з глядачами. Але ситуація диктує умови, що поки треба проводити матчі так. Треба змиритися.


Але ні одному футболісту не подобається грати, коли немає глядачів. Не важливо, за кого вони вболівають, головне — щоб вони були.